9 Ağustos 2010 Pazartesi

ZÜHAL YORGANCIOĞLU'NDAN 60 YILIN ESERLERİ

Türkiye'nin ilk fahri kültür elçisi ve markalaşmış ilk moda tasarımcısı Zühal Yorgancıoğlu, 60 yılı kapsayan çalışmalarından oluşan sergiyi Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde açtı.

Ünlü isimlerin de açılışına katıldığı sergide, Yorgancıoğlu’nun Türk motiflerine ve sanatına yer vererek hazırladığı kıyafetler ve çizimleri yer aldı. Yorgancıoğlu, 60 yıllık çalışmanın kolay olmadığını belirterek, “Geceli gündüzlü çalışmanın sonunda bu eserler ortaya çıktı. Başarı olmamın en önemli nedeni tasarımcı olmam, dizayn çizmemdir. Dizayner olmasaydım terzi olurdum” dedi.

Uluslararası çok sayıda organizasyona imza atarak sayısız ödül kazanan ve moda tasarımları ile dünyaya Türk sanat ve kültüründen söz ettiren Zühal Yorgancıoğlu, çalışma hayatına başlayışının 60'ıncı yıldönümü nedeniyle Bodrum’da retrospektif bir sergi açtı. Küratörlüğü ve kurulumu sanatçının oğlu Yüksek Mimar Faruk Yorgancıoğlu ve kızı İç Mimar Müberra Yorgancıoğlu Soyer tarafından yapılan ‘Doğu’nun Gizemi, Batı’nın Rüyası’ adlı sergi, Dibeklihan Sanat Köyü’ndeki, Yıldız Kenter Sanat Galerisi’nde moda severlerin beğenisine sunuldu. Zühal Yorgancıoğlu’nun Anadolu ve Osmanlı kültür ve sanatının motiflerini çağdaş ve evrensel tasarımlara dönüştürme yolculuğunda yaptığı eserlerin ve çizimlerinin yer aldığı sergiyi eski bakanlardan Işılay Saygın açtı.

RADİKAL

0 yorum:

Yorum Gönder