9 Ağustos 2010 Pazartesi

TÜRK KADININI DÜNYADA TEMSİL EDİYOR

Kayseri'de sandalye üretimi ile iş hayatına başlayan Şafak Çivici, Türkiye'deki görevlerinin yanı sıra üstlendiği görevlerle Türk kadın girişimcileri dünyada temsil ediyor.       

Eşi ile birlikte işten ayrıldıktan sonra kıdem tazminatları ile 2001 yılında sandalye üretimi yapmaya başlayan Çivici, 50 çalışanı ile ürettiği sandalye ve karyolaları Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine ihraç ediyor.       

Yaklaşık 3 milyon Euro ciroya sahip işletmesinde yılda 60-70 bin sandalye ve 10 bin civarında karyola üreten Çivici, üretiminin yüzde 70'ini ihraç ediyor.      

Çivici, bir taraftan işletmesini giderek büyütüp ekonomik anlamda gelişme sağlarken, diğer taraftan üstlendiği çok sayıda görevle Türk kadın girişimcileri Türkiye ve dünyada başarıyla temsil ediyor.
   
Kayseri'nin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ndeki (TOBB) ilk kadın delegesi olan Çivici, TOBB kanalıyla üstlendiği görevleri ile kadın girişimci sayısını artırabilmek için çalışıyor.       

Sayı bakımından erkek ve kadın girişimci arasında fark kalmayıncaya kadar çalışmak istediğini belirten Çivici, 2020 yılında bu farkın ortadan kalkmasını hedeflediklerini kaydetti.

Kadın girişimcilerin, ekonomik faaliyette bulunmak için aslında avantajlı durumda olduklarını ve bazı durumlarda bu konuda pozitif ayrımcılık yapıldığını vurgulayan Çivici, pozitif ayrımcılığın belli bir seviyeye kadar gerekli olduğunu kaydetti.

NTVMSNBC

0 yorum:

Yorum Gönder