19 Temmuz 2010 Pazartesi

MANDELA 93 YAŞINA GİRDİ

Güney Afrika'da ırk ayrımına dayalı rejimle mücadelenin sembolü olan eski Devlet Başkanı Nelson Mandela'nın doğum günü ülkede iyilik ve dayanışma günü olarak kutlanıyor.

Güney Afrika'da ırk ayrımına dayalı rejimle mücadelenin sembolü olan eski Devlet Başkanı Nelson Mandela, 92 yaşını doldurduğu gününü Johannesburg'daki evinde ailesiyle geçirirken, Güney Afrikalılar da ilk siyah devlet başkanlarının doğum gününü bahçelere çiçek dikerek, klinikleri boyayarak ve birlik çağrılarıyla kutluyor.

Nelson Mandela'nın eşi Graca Machel de Soweto'da bir yetimhaneye giderek bahçeye yapılan meyve-sebze dikimine yardım etti. Güney Afrika'da geçen yıl, eski devlet başkanının doğum günü olan 18 Temmuz, kamu hizmetine adanan uluslararası bir gün olarak düşünülen "Mandela Günü" ilan edilmişti.

Ülkesinde "Apartheid" rejimine karşı mücadelesi sırasında 27 yılını hapiste geçiren Mandela, Güney Afrika'da asırlarca süren ırkçı beyaz azınlık rejiminin sona ermesiyle 1994'te yapılan seçimde devlet başkanı olmuştu. Nelson Mandela 5 yıllık görev döneminin sonunda aktif siyaseti bırakmıştı.

CUMHURİYET – AA

0 yorum:

Yorum Gönder