21 Mayıs 2010 Cuma

MERSİN'DE MÜZİK FESTİVALİ

Tarih, kültür ve doğanın buluşma noktası olarak öne çıkan Mersin'de bu yıl 9'uncusu organize edilen 'Uluslararası Müzik Festivali'nin açılışını Türkiye'nin yetiştirmiş olduğu en önemli piyanistlerden İdil Biret gerçekleştirdi

Mersin'in kültürel ve tarihi zenginlikleri, festivalle birlikte çok sesli ve evrensel müzikle buluşurken, organizasyonun açılışınaysa Kültür Merkezi ev sahipliği yaptı. Dünyaca ünlü piyanist İdil Biret'in konseri öncesinde festival ödülleri sahibini buldu. Burada konuşan Vali Aksoy, festivalle birlikte kentin ulusal ve uluslararası arenada tanıtımına önemli bir kaktı sunulacağı gibi kentteki tarihi ve kültürel mekanların da etkinliklerle birlikte ön plana çıkacağını kaydetti. Festivalin, aynı zamanda Mersin'in aydınlık ve gülen yüzünü de tüm Türkiye'ye ve dünyaya ifade edeceğine inandığını vurgulayan Aksoy, kentin tüm dinamiklerinin biraraya gelerek hayata geçirmiş olduğu organizasyonun, bir bakıma da Mersin'i simgelediğinin altını çizdi. Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi de olan festivale katkı ve destek sunanlara da teşekkür eden Aksoy, 'Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin bundan sonraki süreçte de devam etmesini diledi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. 'Nevit Kodallı Genç Yetenekler Ödülü' keman sanatçısı Alican Ünel'e, 'Festival Sanat Ödülü' opera sanatçısı Erol Uras'a, 'Festival Kent Ödülü' de MTSO eski Yönetim Kurulu Başkanı merhum Kadri Şaman adına eşi Selma Şaman'a Vali Aksoy tarafından takdim edildi. Plaket takdimin ardından da Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Orkestrası, Şef Myron Romanul yönetiminde Türkiye'nin yetiştirmiş olduğu en önemli piyanistlerden İdil Biret'e eşlik etti. Biret, 'Chopin'in 200. Doğum Yılı Kutlamaları' nedeniyle bestecinin eserlerini seslendirdi. Biret, yoğun ilgi gösterilen konserinde ayrıca C.M. Von Weber ile P.I. Çaykovski'nin eserlerinden de seçkiler sundu.

BEYAZ GAZETE

1 yorum:

alperatabay dedi ki...

İmkanı olanları Mersin'e bekliyoruz...:)

Yorum Gönder