7 Nisan 2010 Çarşamba

AKSU'DAN CARNEGIE HALL'DE MUHTEŞEM KONSER

Sezen Aksu, New York'ta dünyaca ünlü "Carnegie Hall" salonunda muhteşem bir konser verdi.

Sezen Aksu, ünlü besteci ve piyanist Fahir Atakoğlu ve Atakoğlu’nun yönetimindeki orkestra eşliğinde, Carnegie Hall’in yaklaşık 3 bin kişilik "Isaac Stern Auditorium" salonunun tıklım tıklım dolu olduğu konserde, hayranlarını 2,5 saat boyunca unutulmaz şarkılarıyla coşturdu, esprileriyle de sık sık güldürdü.

Sahneye önce açık krem rengi, ardından siyah olmak üzere iki şık gece elbisesiyle çıkan Sezen, konsere Fahir Atakoğlu’nun bestesi "Lal" şarkısıyla başladı. Aksu, Onno Tunç’un besteleri "Geri Dön" ve "Sen Ağlama" parçalarını söylerken tüm dinleyenler kendisine bir ağızdan eşlik etti. Şarkıcı, 1996 yılında bir uçak kazasında yaşamını yitiren Onno Tunç’u konser sırasında zaman zaman andı ve onunla paylaştıkları anılardan söz etti.

Aksu’nun konserde söylediği "Alaturka", "Şinanay", "Hadi Bakalım Kolay Gelsin", "Rakkas" gibi hızlı şarkılarında tüm dinleyenler alkışlarla tempo tuttu ve eşlik etti. Aksu neşeli şarkılarının yanı sıra "El Gibi", "İstanbul İstanbul Olalı", "Kalbim Ege’de" gibi çok sevilen duygulu parçalarını da hayranları için seslendirdi.

Aksu’nun sahneye şarkı söylemek için çağırdığı vokalisti Nurcan Eren de Aksu’nun "Gel Gel Sarışınım Gel" adlı parçasını söyledi ve büyük alkış aldı.

ABD’nin İngilizce yayın yapan Türk dergisi "TurkofAmerica" ile "GNL Entertainment"ın ortaklaşa organize ettiği ve kurumsal sponsorluğunu merkezi Washington’da bulunan Türk Kültür Vakfı’nın (Turkish Cultural Foundation) yaptığı Sezen Aksu konserler dizisinin sonuncusu bu gece New Jersey’in Newark kentindeki Prudential Hall’deki konser olacak.

RADİKAL

0 yorum:

Yorum Gönder