7 Nisan 2010 Çarşamba

İDO'NUN BOĞAZ TURU SEFER SAYISI ARTIYOR

İDO'dan yapılan açıklamaya göre, 2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul'un ziyaretçi artışına uyumlu olarak kentin güzelliklerini gösteren uzun, kısa boğaz turları ve mehtap gezileri şeklinde tasarlanan turlar bulunuyor.

Yolcularından gelen yoğun talebi dikkate alan İDO, başladığı tarihten itibaren sadece Pazar günü yapılan kısa boğaz turlarını, bu yaz sezonunda 10 Nisan-14 Haziran tarihleri arasında her gün gerçekleştirecek.

Buna göre, Eminönü-Üsküdar kalkışlı kısa boğaz turları her gün saat 14.30'da Eminönü İskelesi'nden, saat 14.50'de Üsküdar İskelesi'nden hareketle yapılacak. Eminönü kalkışlı turların 2 saat, Üsküdar kalkışlı turların 1 saat 20 dakika süreceği geziye yolcular, kişi başı 15 TL ödeyerek katılabilecek.

Eminönü-Beşiktaş-Kanlıca-Yeniköy-Sarıyer-Rumeli Kavağı ve Anadolu Kavağı güzergahında düzenlenecek uzun Boğaz Turları ise her gün saat 10.35 ve saat 13.35 Eminönü İskelesi'nden kalkışlı yapılacak. Yaklaşık 6 saat sürecek uzun boğaz turunun gidiş-dönüş ücreti 25 TL, tek yön ücreti ise 15 TL olacak.
   
Bu arada İDO, sıcaklardan bunalan ve boğazın tadını akşam sefasıyla yaşamak isteyen yolcularına ise ''Mehtaplı Geceler'' başlıklı turlarıyla farklı bir alternatif sunacak. Cumartesi akşamları yapılacak ''Mehtaplı Geceler'' gezileri, Bostancı-Anadolu Kavağı hattında toplam 10 iskeleye uğranarak yapılacak.

Önceki yıllarda 1 Temmuzda başlayan, bu yıl yoğun yolcu talebi karşısında 15 Mayıstan itibaren gerçekleştirilmeye başlanacak ''Mehtaplı Geceler'' turunda yolcular, Cumartesi akşamları Türk müziği eşliğinde saat 18.10'da Bostancı İskelesi'nden demir alacak.

Tur çerçevesinde yolcular, vapurla Moda, eski Kadıköy, Eminönü, Üsküdar, Beşiktaş, Ortaköy, Çengelköy, Rumeli Kavağı ve Anadolu Kavağı güzergahında gece 00.35'e kadar boğazın tadını çıkaracak.

HABER X

0 yorum:

Yorum Gönder