7 Nisan 2010 Çarşamba

"MİN DİT" ÖDÜLE DOYMUYOR

İlk Kürtçe film olan "Min Dit" 17'ncisi düzenlenen Uluslararası Prag Film Festivali'nin büyük ödülü "Grand Prix"e layık görüldü.

Filmin yönetmeni Miraz Bezar, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, festivalde, Saraybosna'da en iyi film ödülü alan "Eastern Plays" filminin üçüncü "The Sconting Book For Boy" filminin de ikinci olduğunu söyledi.

Jürinin hikayesi, sürpriz olay örgüsü, verdiği mesaj ve başarılı oyuncuları dolayısıyla "Min Dit"i festivalin büyük ödülü "Grand Prix" ile onurlandırdığını ifade eden Bezar, jürinin filmin geniş bir izleyici kitlesine ulaşması temennisinde bulunduğunu belirtti.

Bu ödülle birlikte filmin ulusal ve uluslararası 7 ödüle ulaştığını, Prag Film Festivali'nin kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayan Bezar, "Almaya'da çocukluğumda hatırladığım en güzel masal filmleri eski Çekoslovakya'da çekilmiş olan filmlerdi.

O filmlerden etkilenmemek mümkün değildi" dedi. Filmin Diyarbakır'da iki çocuğun hikayesini, sıcak çatışmaların yaşandığı dönemdeki yaşam mücadelesini anlattığını kaydeden Bezar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Film bunu sergilerken toplumsal gerçekliliği sert bir dille ifade ediyor. Filmin şu ana kadar Türkiye'de daha az tartışılan masalsı bir yönü de var. Bu nedenle festivalde 'Grand Prix' ödülünü kazanmamız beni çok duygulandırdı. Ödülün yanı sıra Min Dit'in Çek Cumhuriyeti'nde de vizyona gireceğini duymak inanılmaz sevindirici. Böylece Min Dit Almanya'da 22 Nisanda 30 şehirde vizyona girdikten sonra İspanya, Yunanistan, İngiltere ve Çek Cumhuriyeti'nde de vizyon alacak."

CNN TÜRK

0 yorum:

Yorum Gönder