10 Kasım 2010 Çarşamba

MALATYA'DA SİNEMA MEVSİMİ BAŞLIYOR

Woody Allen, Sofia Coppola, Ken Loach gibi yönetmenlerin filmlerinin gösterileceği, Türkan Şoray, Fatma Girik ve Fikret Hakan gibi usta oyuncuların katılacağı 1. Malatya Film Festivali 26 Kasım'da başlıyor.

Dünyanın belli başlı festivallerinde gösterilen, eleştirmenler ve seyirciler tarafından büyük beğeni toplayan nitelikli yapımlar, Malatyalılara sinemayla dolu bir hafta yaşatacak.

Festival, 1963 yapımı, senaristliğini ve yönetmenliğini Osman F. Seden’in yaptığı, başrollerini Türkan Şoray, Fatma Girik ve Fikret Hakan’ın paylaştıkları, adeta yıldızlar geçidine dönüşen ‘Badem Şekeri’ filmiyle sinemaseverlere merhaba diyecek.

Festivalin açılışındaki gösterime filmin yıldız oyuncuları Türkan Şoray, Fatma Girik ve Fikret Hakan katılacaklar.

Malatya Park AVM içerisinde yer alan Avşar Sinemaları ile Yeşil Sinemaları’nın ikişer salonu olmak üzere toplam 4 salonda gösterime sunulacak uzun metraj filmlerin bilet ücretleri, Türkiye’de şimdiye kadar festivallerde rastlanan en düşük düzeyde tutulup, öğrenci 2 TL, tam 3 TL olarak belirlendi.

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi ana salonda yapılacak, Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması, Yarışma Dışı: EFA (European Film Academy) seçkisi ‘Kısa Şart!’ ve belgesel film gösterimleri ile Avşar Sinemaları’nda Festival süresince her sabah saat 10.00’da gösterilecek, özenle seçilmiş Türkçe seslendirmeli çocuk filmleri de ücretsiz izlenebilecek.

Festival süresince, uzun metraj, kısa metraj ve belgesel olmak üzere, 100’ü aşkın film Malatya’da sinemaseverlerle buluşacak.

Malatyalılar, yedinci sanata verilen önemle, özenle hazırlanmış olan tüm bölümlerde farklı dünyalar keşfedecek, Woody Allen, Sofia Coppola, Ken Loach, Abbas Kiarostami, Werner Herzog gibi dünya çapında ünlü yönetmenlerin son filmlerini izleme şansını bulacak.

Festival gösterimlerinin birçoğu yönetmen ve oyuncularının katılımlarıyla gerçekleştirilecek. Sinemaseverler gösterimler sonrasında filmlerin oyuncu ve yönetmenleriyle yapılacak söyleşilerde, akıllarında kalan soruları paylaşma ve cevaplarını alma imkânını bulacak.

Dünya sinemasının usta yönetmenlerinin ülkemizde merakla beklenen son filmleri ‘Sabah Panoraması’ bölümünde gösterilirken, festivaldeki diğer bölümlerin başlıkları ise şöyle: ‘Ödüllü Belgeseller’, ‘Japon Sinemasının Beş Yüzü ve Tokyo’, ‘Kemal Sunal’ın Anısına’, ‘Yaprak Dökümü’, ‘Galalar’, ‘Gördüm, Duydum, Biliyorum’, minik izleyiciler için ‘Mişmiş’ ve ‘Yarışma Dışı: EFA’dan ‘Kısa Şart!’.

MUFF ilk yılından başlayarak her yıl, Türk sinemasının, filmleriyle sinemaseverlerin gönlünde taht kurmuş isimlerine ‘Onur Ödülü’ verecek.

Türk sinemasının gülen yüzleri, yıllarca sinemaseverlerin yüzlerinde oluşturdukları tebessümle, kâh ağlatıp, kâh güldüren, güldürürken düşündüren usta oyuncular Ayşen Gruda ve Erol Günaydın’a bu yıl ilki düzenlenecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali’nin ilk ‘Onur Ödülü’ sahipleri olacak.

Film gösterimleri, sinema seminerleri, atölyeler, sergiler ve söyleşilerle dolu festivalle ilgili ayrıntılı bilgi için: malatyafilmfest.com

NTVMSNBC

0 yorum:

Yorum Gönder