30 Ekim 2010 Cumartesi

BOĞAZ'DA GÖRKEMLİ KUTLAMA

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanının 87. yıldönümü dolayısıyla İstanbul Boğazı'nda yaklaşık yarım saat süren havai fişek gösterisi yapıldı. Yurttaşlar Ortaköy ve Beşiktaş sahiline buluşurken Dolmabahçe Sarayı'nda da bir resepsiyon düzenlendi.

Dolmabahçe Sarayı Hasbahçe'deki resepsiyonda, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eşi Gül Mutlu davetlileri karşıladı.

Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Boğaziçi Köprüsü ile Kız Kulesi arasında düzenlenen ışık, lazer ve havai fişek gösterisi için Dolmabahçe Sarayı'nın rıhtım bölümüne geçildi.

İstanbul Valisi Mutlu, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 87. şeref yaşını büyük bir sevinçle, coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Bütün ülkede, Mustafa Kemal Atatürk ile bu ülkeyi emanet ederken canını, kanını her şeyini feda eden şehitleri ve gazileri andıklarını ifade eden Mutlu, ''Cumhuriyetimiz, devletimiz ve milletimiz daha da büyüyor. İlelebet yaşamak üzere güçleniyor. Türk milleti, birlik ve beraberlik içinde, millet iradesini Cumhuriyetin temeli görerek, Cumhuriyetin bir fazilet rejimi olduğunu her zaman bilerek, ona daima yürekten sımsıkı bağlı, Atatürk'ün bu konudaki emanetini muhafaza etme noktasında kararlı ve güçlü. Bu akşam, İstanbul'umuzda, böylesine güzel bir bayram gecesini binlerce İstanbullu ile birlikte kutlayacağız'' diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da başta Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, şehitleri ve gazileri rahmet, şükran ve minnetle andıklarını belirtti.

Vali Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, konuşmaların ardından butona basarak, 16 ayrı noktadan yapılacak 48 bin adet havai fişek atışını başlattı.

Havai fişeklerin renk kattığı gösteride, Boğaziçi Köprüsü üzerinde 42 ateşleme sistemiyle 800 metre ateş şelalesi oluşturuldu. Yaklaşık yarım saat süren havai fişek gösterisi, izleyenleri büyüledi.

Ortaköy ve Beşiktaş sahiline kurulan ses sistemiyle yurttaşlar havai fişek gösterilerini izlerken, ses aktivitelerini de dinledi.

Dolmabahçe Sarayı'ndaki davetliler, gösterinin ardından ellerindeki Türk bayraklarıyla 10. Yıl Marşı'nı söyledi.

Daha sonra Vali Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Kıvrıkoğlu ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, dev boyutlu Cumhuriyet pastasını kesti.

Öte yandan, kutlamalar kapsamında kent genelindeki cadde ve meydanlara 60 bin Türk bayrağı, 2 bin elektrik direğine Cumhuriyet flaması ve 50 üst geçide de duyurular asıldı.

CUMHURİYET – AA

0 yorum:

Yorum Gönder