16 Eylül 2010 Perşembe

HAYAT KURTARAN OPERASYON

İzmir’in önemli turizm merkezlerinden Alaçatı'da, doğaya duyarlı kişiler yetkilileri harekete geçirerek 285 su kaplumbağasının hayatta kalmasını sağladı.

Çeşme Alaçatı'da Yeni Garaj ile Şehitlik arasında eski bir dere yatağında çok az miktardaki su birikintisinde yaşam mücadelesi veren ‘Mauremys caspica’ türü su kaplumbağalarının durumunu gören çevre sakinleri, Alaçatı Belediyesi'ne 28 imzalı bir dilekçe vererek hayvanların kurtarılmasını istedi. Dilekçe üzerine harekete geçen Alaçatı Belediyesi, ne yapılması gerektiğini İzmir İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne sordu.

Buradan gelen yetkililer müdahale edilmemesi durumunda su kaplumbağalarının kısa süre sonra öleceğini görerek, çevrede hayvanlara uygun bir yaşam alanı bulunması için çalışma başlattı. Kısa bir araştırmadan sonra Çeşme'ye yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta Birgi ile Barbaros köyleri arasındaki göletlerde karar kılındı. İzmir İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri bunun üzerine bir operasyonla 285 kaplumbağayı teker teker yakalayarak yeni yaşam alanlarına nakletti.

RADİKAL

0 yorum:

Yorum Gönder