21 Temmuz 2010 Çarşamba

'YAŞAM KOÇU' SUÇ ORANINI AZALTTI

Adana'da, Valilik ile Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve suça karışan çocukların topluma kazandırılarak, meslek sahibi olması hedeflenen "Yaşam Koçluğu Projesi"nin kentteki mal varlığına karşı suç oranlarına da olumlu yansıdığı belirtildi.

İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, il genelinde suç işlediği iddiasıyla Çocuk Şube Müdürlüğüne gelmiş olan 16-18 yaş arası çocuklara, yaşam koçu olarak belirlenen personelce eğitim, arkadaş seçimi ve geleceğine yönelik olumlu yön verebilme gibi hususlarda danışmanlık ve rehberlik hizmetinin verilmesi amacıyla Umut Yıldızı Projesi kapsamında yaklaşık 3 ay önce "Yaşam Koçluğu Projesi" başlatıldı.

Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayii Destekleme (MEKSA) Vakfı ve Çocuk Şube Müdürlüğünün yürütücülüğünde gerçekleştirilen proje ile 4-13 Ocak tarihleri arasında yüz yüze yapılan görüşmelerde belirlenen 120 çocuk ve bunların meslek sahibi olmayan birinci derece yakınlarından 33 kişi mesleki eğitim alıyor.

Çocuklar, ilgi ve yeteneklerine göre belirlenen, elektrik tesisatçılığı, elektrikli ev aletleri bakım ve onarımı, kuaförlük, soğuk demircilik, otomotiv tamiri ve mobilyacılık alanında eğitim görerek, meslek sahibi olmaya çalışıyor.

MEKSA Vakfı’nın eğitmenleri tarafından kurslar verilen çocuklar, suçtan ve sokaktan uzak kalmayı başarıyor. Sabah erken saatte kursa gelip hem teorik hem de atölye kursları gören çocukların çoğu, ilk günlerde eğitimden kaçma gayreti gösterirken, projenin başlamasının üzerinden geçen yaklaşık 3 ayda akşam geç saatlere kadar burada kalmaya çalışıyor.

Projenin başladığı süreç içinde suç istatistikleri incelendiğinde, kentteki asayiş olaylarının da projeden olumlu etkilendiği gözleniyor. 6 aylık projenin yarısında şehirdeki mal varlığına karşı suç oranlarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 oranında düşüş yaşandı. Projeye katılan 120 çocuktan sadece birisinin, bu süreçte suça yeniden karıştığı vurgulandı.

RADİKAL

0 yorum:

Yorum Gönder