9 Haziran 2010 Çarşamba

EFSANE GÖSTERİ TROYA ANKARA’DA

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nun yeni gösterisi Troya, İzmir’den başlayan Türkiye Turnesi kapsamında, Ankara’da sahne alıyor. Anadolu Ateşi’nin dev kadrosuyla sergilediği yeni gösterisi Troya, yoğun istek üzerine 12-13 Haziran’da yeniden Ankaralı sanatseverlerle buluşuyor.

İlk kez sahneye konduğu 8 Nisan 2008 yılından bugüne kadar her gösterisinde ayakta alkışlanan Troya, turneye Ankara’daki iki gösteri ile devam ediyor. Daha önce Ankara’da izleyiciler tarafından beğeni ile izlenen efsane gösteri, yoğun istek üzerine yeniden 12 Haziran Cumartesi ve 13 Haziran Pazar günleri Anadolu Gösteri Merkezi’nde sanatseverlerin karşısında olacak.

Toplam 120 kişilik dansçı ekibi ile sahnelenen Troya, Ankaralıları düş ile gerçeğin, bilim ile ütopyanın iç içe geçtiği insanlık tarihinin en eski ve en bilindik öykülerinden biriyle buluşturacak.

3 bin yıllık bir efsane olan Troya’ya uzun süren çalışmalar sonrasında hayat veren Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, aldıkları olumlu tepkiler karşısında ne kadar doğru bir projeye imza attıklarının altını çiziyor. Her gösterilerinde farklı duygular içerisinde olduklarını belirten Erdoğan, Ankaralı sanatseverlerin bu gösteriye çok fazla sahip çıktıklarını söylüyor.

HÜRRİYET

0 yorum:

Yorum Gönder