Dünya Sürdürülebilir İş Konseyi’nin (WBCSD) Türkiye’den ilk üyesi olan Eczacıbaşı Topluluğu, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak amacıyla Türkiye’deki üretim tesislerinin konsolide enerji tüketimini, 2009 yılında bir önceki yıla göre yüzde 9.8 azaltılarak 1 milyon 59 bin 836 megavata düşürdü.
Üretimden kaynaklanan konsolide karbon emisyonu da bir önceki yıla göre yüzde 9.1 düşüşle 263 bin 935 tona indi. Konsolide su tüketimi de 2008 yılına oranla yüzde 15.4 azaltılarak 1 milyon 651 bin 710 metreküpe geriledi. Eczacıbaşı Topluluğu’nun, üretimde ton başına tükettiği enerji miktarındaki düşüş yüzde 8.1, üretimde ton başına karbon emisyonundaki düşüş ise yüzde 7.3 oldu.
Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Erdal Karamercan, sürdürülebilir kalkınmanın sosyal sorumluluktan öteye geçerek zorunluluk haline geldiğini belirterek, şunları söyledi: “Sürdürülebilir kalkınma konusunda bireylere, devlete ve iş dünyasına önemli görevler düşüyor. İş dünyası iş yapma biçimlerini gözden geçirerek somut aksiyonlar almak zorunda. Sürdürülebilir kalkınma için yeni yönetsel yaklaşımlara ihtiyaç var. Sürdürülebilir kalkınma iş dünyasının ve insan yaşamının gereksinimiyle doğal kaynakların sürdürülebilirliği arasında denge kurmak anlamına geliyor. Doğal kaynaklar azalıyor ancak bu kaynaklara ihtiyaç artıyor. Kaynakların tükenir hale gelmesi, geleneksel üretim biçimlerinde ısrar eden, sürdürülebilir üretim ve yönetim biçimleri üzerine kafa yormayan şirketlerin varlığını da tehdit ediyor.”
HÜRRİYET
0 yorum:
Yorum Gönder