1 Mayıs 2010 Cumartesi

TRIBECA'YA TÜRK DAMGASI

ABD'de düzenlenen bağımsız film festivali Tribeca'da, Sibel Kekilli "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü, Ferzan Özpetek'in yönettiği "Serseri Mayınlar" ise Özel Jüri Ödülü'nü aldı

Dünyanın en önemli bağımsız film festivallerinden Tribeca'ya Türk asıllı sanatçılar damga vurdu. Festival kapsamında, Almanya'da yaşayan Türk asıllı oyuncu Sibel Kekilli "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü aldı. İtalya'da yaşayan yönetmen Ferzan Özpetek'in "Serseri Mayınlar" filmi ise "Özel Jüri Ödülü" nün sahibi oldu. New York'ta 21 Nisan-2 Mayıs arasında düzenlenen festivalde yapılan ödül gecesinde, Feo Aladağ'ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği "Ayrılık" (Die Fremde) En İyi Film ödülüne layık görüldü. Feo Aladağ'ın eşi Türk asıllı Zuli Aladağ ile birlikte yapımcılığını da üstlendiği filmde, kocasının baskısından kaçıp Almanya'da yaşayan ailesine sığınan bir kadının dramatik hikâyesi anlatılıyor.

Filmde "Umay" karakterini canlandıran başrol oyuncusu Sibel Kekilli de festivalin "En İyi Kadın Oyuncu" ödülüne layık görüldü. Jüri hem filmden hem de Kekilli'nin üstün performansından övgüyle söz etti. Festival komitesi filme 25 bin dolar para ödülü de verdi. İtalya'da yaşayan yönetmen Ferzan Özpetek'in filmi "Serseri Mayınlar" da Özel Juri Ödülü'nü aldı. Özpetek, filminin ödüle layık görülmesinden dolayı çok mutlu olduğunu, festivalde yarışan bu kadar sosyal içerikli film arasında kendisinin komedi türündeki filmine ödül beklemediğini, o yüzden Özel Jüri Ödülü'nü almanın çok güzel olduğunu ve sevindiğini belirtti.

SABAH

0 yorum:

Yorum Gönder