1 Mayıs 2010 Cumartesi

RESİMLİ UYARI BAŞLIYOR

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Başkanı Mehmet Küçük, Danıştay'ın iptal kararıyla uygulama tarihi önce 1 Ocak'tan 1 Mart'a, daha sonra da 1 Mayıs'a ertelenen resim ve yazılardan oluşan birleşik uyarı sisteminin bugün uygulamaya konulacağını söyledi.       

Çıkarılan Yönetmelik ve Kurul Kararları çerçevesinde bugünden itibaren sigara ve diğer tütün mamullerinde eski üretimlerin son bulacağını kaydeden Küçük, firmaların sadece üzerinde yazı ve resimli uyarı olan paketleri üretebileceğini ifade etti.       

TAPDK Başkanı, dünya uygulamalarının, resimlerin sigaranın zararları konusunda daha uyarıcı olduğu sonucunu verdiğini belirtti.       

TAPDK'nın tütün ve alkol tüketiminden kaynaklanan kamusal, toplumsal ya da tıbbi nitelikteki her türlü zarara karşı karar almak ve düzenleme yapmakla yükümlü olduğuna dikkat çeken Küçük, ''Biz de toplumun, vatandaşların tütün mamullerinden zararlarından korunması için çeşitli düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. Resimli uyarıya da bu amaçla geçiliyor. Resimli uyarı, sigaranın zararlarının halka anlatılmasında ve sigaranın bırakılması konusunda çok daha etkili oluyor. Biz de, resimli uyarılarla sigaranın zararları konusunda vatandaşın dikkatini daha iyi çekmeyi amaçladık'' diye konuştu.
     
TAPDK'nın resimli uyarılarla ilgili Kurul Kararına göre, daha önce belirlenen 14 resim ve yazı, piyasaya arzına izin verilen dumansız tütün mamulleri dışındaki bütün ürünlerin en çok görülebilen geniş ön yüzeyine kapak açım ya da bandrol bitim noktasından başlamak üzere yerleştirilecek.       

NTVMSNBC

0 yorum:

Yorum Gönder