1 Mayıs 2010 Cumartesi

1. ULUSLARARASI KARADENİZ TİYATRO FESTİVALİ BAŞLIYOR

Trabzon Devlet Tiyatrosunca (TDT) düzenlenen 11. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali 2-15 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

TDT Müdürü Fatih Dokgöz, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, Karadeniz'e Kıyısı Olan Ülkeler Tiyatro Buluşması adıyla başlayan ve ilk yılından beri hedefini daha da geliştirerek uluslararası yaygınlığını, niteliğini kuvvetlendiren Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivalinin bu yıl 11. kez izini duvara kazıyacağını belirtti. TDT'nin 22 yıllık geçmişiyle, 10 yılını geride bırakan festival boyunca 27 ülke ve 113 tiyatro topluluğuna ev sahipliği yaptığını ifade eden Dokgöz, ''Oynanan 153 oyunla binlerce seyirciye ulaşmıştır. Bu yıl düzenlenecek olan festival 2 Mayıs'ta başlayacak, 15 ülkenin ve 17 topluluğun katılımıyla 15 Mayısa kadar sürecek'' dedi.

Festivalin yine heyecan verici tiyatro oyunları, renkli ve kuvvetli programıyla sanatseverlerin karşısına çıkacağını anlatan Dokgöz, ''Bu şehrin geçmişinin duvarlarına, 22 yıllık izini varlığıyla, duruşuyla, gerçekleştirdikleriyle bırakmış olan TDT, festivalin simgesi olan hikayeyle yine yeni konuklarını karşılayacak ve duvara 11. yılın izlerini, sanatseverlerin katılımıyla bırakacaktır'' diye konuştu.

Bu yılki festivale yaklaşık 50 ülkenin katılım müracaatında bulunduğunu belirten Dokgöz, şunları söyledi: ''Festival tüm dünyaya yayıldı. Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerle sınırlı kalmadı. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali dünyadaki önemli tiyatro festivalleri arasında yerini aldı. Türkiye'de bu kadar büyük tiyatro festivali yok. Tüm dünya ülkelerine kapılarımız açık. Tiyatro dil, din, ırk ayrımı gözetmeden yapılan bir sanattır. Hedefimiz önümüzdeki yıl, bu yılki katılım sayının çok daha üstüne çıkmaktır.'' Dokgöz, festivale Türkiye, Gürcistan, İsviçre, Japonya, Almanya, Amerika, İrlanda, Romanya, Ermenistan, Rusya, İsrail, Tataristan, Litvanya, İspanya ve İtalya'dan 17 tiyatro topluluğunun katılacağını kaydetti.

CUMHURİYET

0 yorum:

Yorum Gönder