19 Nisan 2010 Pazartesi

MARMARAY'DA TÜNELLERİNDEN BİRİ BİRLEŞTİ

Binali Yıldırım, Marmaray projesinin, "Batırma Tüp Tüneli" ile tünel delme makinesiyle hazırlanan karadaki "Yavuz Tüneli"nin birleştirilmesi nedeniyle Üsküdar Kız Kulesi yanındaki şantiyede düzenlenen törene katıldı. Yıldırım, aralarındaki perdeyi kaldırarak, tünelleri birleştirdi.

Projede gelinen nokta hakkında bilgi veren Bakan Yıldırım, "Marmaray projesinde yeni bir aşamaya geldik. Bugün itibariyle Üsküdar İstasyonu'ndan gelen Yavuz Tüneli ile deniz dibindeki tüpü birleştirdik" dedi.

Yavuz Tüneli'nin yanındaki ikizi olan Atatürk Tüneli'nin de Üsküdar İstasyonu'ndan yapımına başlandığını ve 3 ay içinde onun da denizdeki batırma tünelle birleşeceğini anlatan Yıldırım, toplam 13.6 kilometre olan kara ve denizaltı tünellerinin yüzde 50'sinin tamamlandığını kaydetti.

"2011 yılının ilk aylarında Üsküdar'dan girip Yenikapı'dan çıkabilecek hale geleceğiz" diyen Yıldırım, böylece Marmaray'ın büyük oranda zor olan kısmının da tamamlanmış olacağını söyledi.

Projenin tamamlanma tarihinin, daha önce de ilan edildiği gibi 29 Ekim 2013 olduğunu hatırlatan Yıldırım, tünel açma işlemleri bittikten sonra ray döşemesi, elektrifikasyon ve sinyalizasyon işinin belirli bir program içinde gerçekleşeceğini kaydetti.

TNN – AA

0 yorum:

Yorum Gönder