15 Nisan 2010 Perşembe

EMEKLİLİK KOLAYLAŞIYOR

Sosyal Güvenlik Kurumu, aylar süren emeklilik işlemlerini bir gün içinde tamamlayacak.

Kimi zaman ödenmesi 5 ayı dahi bulan emekli maaşları da ilk maaş gününde ödenecek. SGK Başkanı Emin Zararsız, kurumda doküman ve arşiv sistemi kurulması için çalışma başlatırken, sistemin devreye girmesi için ihale aşamasına gelindi. Sistemin, yıl sonunda devreye girmesi planlanıyor. Konuya yönelik olarak AKŞAM'a bilgi veren Başkan Zararsız, SGK'da bütün kağıt arşivin taranarak elektronik ortama aktarılacağını söyledi.

Zararsız, böylece, ülkenin dört bir tarafındaki yüz binlerce belgenin sanal arşivde toplanacağını kaydetti. Zararsız, 'SGK'lı kişinin kendisi, eş ya da çocuklarıyla ilgili işlemlerde oradan oraya yaz. Başka bir birimden belge bekle. Yanıt gelmiyor aylarca. İşlemler uzuyor. Artık yazışmalar ortadan kalkacak. Kısa sürede her türlü işlem yapılacak' dedi. Zararsız, bu sistemin, SGK'da önemli bir zihniyet değişimi yaratacağını vurguladı.

Emin Zararsız, normalde 30 günü aşan emeklilik işlemlerinin de yeni sistemle bir günde tamamlanacağına dikkat çekti. Zararsız, 'Bir vatandaş, SSK'lı olarak işe girip, Emekli Sandığı'ndan emekli olmuş oluyor. Her iki kurumdaki görevlerinin bir araya getirilip hesaplanması çok zaman alıyor. Ya da Erzincan'da işe giren birisi, İstanbul'da çalışıp, emekliliğini Antalya'da isteyebiliyor. Artık hizmet dökümleri, saniyelerle toplanacak' diye konuştu. Zararsız, işleminin bitmesinin ardından da emeklilik maaşının, ilk ödeme döneminde yatırılacağını kaydetti.

HABER TÜRK

0 yorum:

Yorum Gönder