15 Nisan 2010 Perşembe

ANADOLU ATEŞİ TÜRKİYE TURNESİNE ÇIKACAK

Türkiye'nin dört bir tarafında dünyada da 78 ülkede 20 milyon sanatsever tarafından beğeniyle izlenen ve dünyanın sayılı dans topluluklarından birisi olmayı başaran Anadolu Ateşi, Türkiye turnesine 60 kişilik ekiple çıkacak.

Genel sanat yönetmeliğini Mustafa Erdoğan'ın yaptığı ve sahneye çıktığı ilk günden bugüne kadar her gösterisinde ayakta alkışlanan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Türkiye Turnesi'nde 18 Nisanda Ankara'da, 19 Nisan'da Eskişehir'de, 20 Nisan'da Balıkesir'de, 21 Nisan'da İzmir'de, 30 Nisanda Tekirdağ'da, 1 Mayıs'ta Bursa'da, 2 Mayısta Aydın'da, 3 Mayısta Denizli'de hayranlarının karşısına çıkacak.

Topluluk daha sonra da Çorum, Sivas, Kayseri, Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Erzurum'da gösterilerini sunacak.

Anadolu'nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihini kaynak olarak alan Anadolu Ateşi projesini hayata geçirerek kültürel bir hizmet sunan Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, projenin, hemen hemen her yöreden derlenmiş 3 bin halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındırdığını belirterek, projenin yakaladığı başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

CUMHURİYET – AA

0 yorum:

Yorum Gönder