25 Temmuz 2014 Cuma

'İTALYAN İŞİ' SİNEMA PARKI AÇILIYOR



İtalya'nın ilk sinema temalı eğlence parkı olan "Cinecitta World" ziyaretçilere birçok filme evsahipliği yapan setlerde gezme ve oyun parkında eğlenme şansı verecek.

Cinecitta World parkı, ismini, İtalyan sinemasının altın döneminde Federico Fellini'nin "Tatlı Hayat" filmi ile Hollywood yapımı "Ben Hur", "Cleopatra" gibi kült filmlere set olan Roma'daki Cinecitta stüdyolarından alıyor.
Eğlence parkının yapımını da Cinecitta stüdyolarının yönetimindeki İtalyan Eğlence Grubu (IEG) üstlendi. 250 milyon euro'ya mal olan parkın yılda 1.5 milyon ziyaretçi çekmesi bekleniyor.
Üç Oscar ödülü bulunan İtalyan sanat yönetmeni Dante Ferretti parkın tasarımını yaparken, arka plan müziklerini de yine Oscar ödüllü müzisyen Ennio Morricone besteledi.
Parkın en çok ilgi görmesi beklenen alanları arasında Martin Scorsese'nin "New York Çeteleri" filminin ve Sergio Leone'nin 'spaghetti western' başyapıtı "İyi, Kötü, Çirkin"in setleri bulunuyor.
Parka girişte ise ziyaretçileri İtalyan sinemasının ilk örneklerinden 1914 yapımı "Cabiria" filminden tasarımlar karşılıyor.
Cinecitta World içerisinde setlerin yanı sıra korku tüneli, roller-coaster ve su oyunları gibi eğlence parklarını da barındırıyor. Çocuklar için de laboratuvar ve oyun odaları bulunuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder