25 Temmuz 2014 Cuma

YHT'NİN BİLET FİYATI BELLİ OLDU



Ankara-İstanbul arasındaki Yüksek Hızlı Tren (YHT)'nin resmi açılışı bugün saat 18:30’da İstanbul Pendik Garı'nda, Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek.

İstanbul Ankara arasındaki Yüksek Hızlı Tren'deki en ucuz bilet fiyatı 70 lira olarak belirlendi. Biletler, 4 ayrı sınıfta olacak, ekonomi-yemeksiz, ekonomi-yemekli, business-yemeksiz ve business-yemekli. Yetkililer ekonomi yemeklinin bilet fiyatının 85 TL şeklinde ayarlandı.
Toplam 533 kilometrelik Ankara-İstanbul YHT hattının 245 kilometrelik Ankara-Eskişehir bölümü 2009'da hizmete açılmıştı. Hattın tamamen hizmete girdikten sonra iki şehir arasındaki seyahat süresi ilk etapta 3,5 saate, kısa vadede de 3 saate düşecek. Ankara-İstanbul YHT hattında ilk etapta Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik olmak üzere toplam 9 durak bulunacak.
İlk aşamada son durağın Pendik olacağı hat Söğütlüçeşme istasyonuna kadar uzatılacak. Ankara-İstanbulYHT hattı, 2015'te Marmaray'a bağlanacak ve Halkalı'ya kadar ulaşacak. Hatta ilk etapta 6 gidiş 6 geliş olmak üzere günlük karşılıklı 12 sefer düzenlenecek. Marmaray'a bağlandıktan sonra her 15 dakika ya da yarım saatte bir sefer gerçekleştirilecek.
Hatta 755 sanat yapısı inşa edildi. Köseköy-Gebze arasındaki bölüm 150 milyon avroluk AB hibesi ile yapıldı. Hattın 4 milyar dolar olan maliyetinin 2 milyar doları krediden oluştu.

0 yorum:

Yorum Gönder