1 Temmuz 2014 Salı

DONİZETTİ KLASİK MÜZİK ÖDÜLLERİ BEŞ YAŞINDA



Andante dergisinin düzenlediği Donizetti Klasik Müzik Ödülleri 5 yaşında. Bu yıl toplam 11 dalda adaylar belirlendi. Yılın Bestecisi, Yılın Piyanisti, Yılın Yaylı Çalgılar Yorumcusu, Yılın Üflemeli Çalgılar Yorumcusu, Yılın Oda Müziği Topluluğu, Yılın Opera Solisti (Kadın/Erkek), Yılın Dansçısı (Kadın/Erkek), Yılın Genç Müzisyenleri (30 yaş altı), Yılın Klasik Müzik Etkinliği dallarında toplam 33 kişi, topluluk ve etkinlik arasından en iyiler seçilecek. Bu yılın Yaşamboyu Başarı Ödülü ise Türkiye’nin en seçkin solistlerinden biri olan keman sanatçımız Ayla Erduran’a sunulacak.

Geçen yılların tersine, Yılın 18 Yaş Altı Genç Müzisyeni Ödülü bu yıl “özel ödül” olarak, 16 yaşındaki piyanist Cam Çakmur’a sunulacak. Çakmur, son yıllarda girdiği yarışmalarda başarılarıyla göz doldurmuş ve henüz 16 yaşında bir kolej öğrencisi olmasına karşın Güher-Süher Pekinel’in “Dünya Sahnelerinde Genç Yetenekler” tasarısı kapsamında Paris Schola Cantorum’da okumaya hak kazanmıştı. Bu yıl verilecek diğer iki özel ödüle ise; mikrotonal gitar alanındaki öncü çalışmalarıyla tanınan gitarist Tolgahan Çoğulu ve Gustav Mahler’in 8. Senfonisi’nin 2013 Ankara Müzik Festivali’ndeki Ankara ilkçalınışı değer görüldü.
Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nin şartnamesi gereğince, kamuoyuna duyurulan 2014 yılı adayları, önümüzdeki aylar içinde, ülkemizin 100 dolayında müzisyen, müzik eğitimcisi, müzik yazarı ve müzik etkinliği düzenleyicisince oylanarak kazananlar belirlenecek ve eylül ayında kamuoyuna açıklanacak. Ekim ayında ise Andante dergisinin Beyoğlu Belediyesi ile KÜSAV’ın ev sahipliği ve desteğiyle düzenleyeceği görkemli bir törenle ödüller sahiplerine sunulacak.

0 yorum:

Yorum Gönder