28 Mayıs 2014 Çarşamba

KAHVE İNSANIN MORALİNİ DÜZELTİYOR



Ruhr Üniversitesi'ndeki Alman bilim adamları tarafından 66 yaşlı insan üzerinde gerçekleştirilen bir deney kahvenin insanın moralini düzelttiği ve pozitif bir tutum içerisinde olmasına yardımcı olduğunu kanıtladı.

Deney sırasında gönüllü kişiler iki gruba ayrıldı. Birinci gruptaki insanlara her gün deneye başlamadan yarım saat önce iki fincan kahveye eşdeğer olan kafein dozu verildi. İkinci gruptaki onların iş arkadaşları ise tabii ki kahve içtiklerini düşünerek "plasebo" içtiler.
Daha sonra tüm katılımcılara özel seçilmiş kelimelerden oluşan pozitif seçenekleri çıkarmaları istendi. Onların ayrıca görsel testlerden de geçmeleri gerekiyordu. MedikForum'un bildirdiğine göre yüzde 7 oranında kafein içenlerin verilen ödevleri daha iyi yerine getirdikleri ortaya çıktı. Ayrıca, onlar ikinci gruptaki gönüllü arkadaşlarına göre kendilerini belirgin bir şekilde daha mutlu hissettiler.
Bilim adamlarının görüşlerine göre, kafein pozitif duygulardan sorumlu olan beyin kısmına etki yapıyor. Ayrıca, küçük dozdaki kahve davranışsal reaksiyonları ve düşünme hızını arttırıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder