28 Mayıs 2014 Çarşamba

ASSOS'TA FELSEFECİLER 'ZİHİN FELSEFESİ'Nİ KONUŞACAK



Assos’ta felsefe bu yıl ‘Zihin Felsefesi’ başlığıyla toplanıyor. 14 yıldır düzenli olarak gerçekleşen ve gelenekselleşen Assos’ta Felsefe etkinliğinin bu yılki uluslararası toplantısı 30 Haziran – 3 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek.
Aristoteles’in yaşamının bir bölümünü geçirdiği ve felsefe eğitimi verdiği antik Assos kentinde yapılan ve Felsefe Sanat Bilim Derneği’nin Kurucu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Örsan K. Öymen’in öncülüğünde gerçekleşen toplantılara, yurt dışından ve yurt içinden öğretim üyeleri, öğrenciler ve alan dışından felsefe meraklıları katılıyor.
Son yıllarda Felsefe’nin en önemli dallarından birisi olarak ön plana çıkan, ayrıca Epistemoloji, Dil Felsefesi, Bilişsel Bilim ve Psikoloji gibi dallarla da yakından ilgili olan Zihin Felsefesi, Assos’ta dünya çapında önemli uzmanların konuşmalarıyla ele alınacak. Prof. Dr. David Papineau, Prof. Dr. Michael Tye ve Prof. Dr. Shaun Gallagher gibi dünyanın önde gelen Zihin Felsefesi uzmanları toplantıda gerçeklik, bilgi, deneyim, akıl, algı, sezgi, hafıza, duygu, bilinç konularında sunumlar gerçekleştirecekler.
Etkinlik çerçevesinde aynı zamanda, Antik tiyatroda, Anne Monika Sommer-Bloch bir klasik müzik keman dinletisi de gerçekleştirecek. Assos Terrace Otel’de gerçekleşecek ücretsiz ve herkese açık toplantı hakkında bilgi ve “on-line” kayıt için: www.philosophyinassos.org

0 yorum:

Yorum Gönder