Yaz mevyelerinin vazgeçilmezlerinden olan karpuzun;
alzheimer, kalp, damar, tansiyon ve felç gibi pek çok hastalığa iyi geldiği
bildirildi.
Gazi Üniversitesi Kimya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi
Prof. Dr. İbrahim Uslu, vücuttaki en önemli molekül olan nitrik oksitin,
damarları rahatlattığını, kan basıncını düşürdüğünü, kalp krizi veya felç
riskini azalttığını söyledi. Uslu, içinde L-arginine ile L-citrulline, protein
ve omega-3 yönünden zengin olan gıdaların pekçok hastalığın önüne geçtiğini
belirtti. “Karpuz, sarımsak, soğan, enginar (pişmiş), avokado, muz, kuru
fasulye, siyah erik, ıspanak, çilek ve balık türleri vücudumuzda nitrik oksit
miktarını artırır” diyen Uslu, “Böylece hemen hemen her türlü hastalıktan
korunmuş oluruz. Alzheimer'dan tutunda kalp, damar hastalıklarına, tansiyon ve
felç gibi pek çok hastalığın önlenmesinde faydalıdır. Böylece bu hastalıkların
önüne geçmiş oluruz” dedi.
0 yorum:
Yorum Gönder