14 Mayıs 2014 Çarşamba

67.CANNES FİLM FESTİVALİ 'MONACO PRENSESİ' İLE AÇILIYOR!



Fransa’nın tatil kenti Cannes’te 14 Mayıs’ta ünlü sinema festivali başlıyor. 67.Cannes Film Festivali Nicole Kidman’ın başrolü oynadığı “Monaco Prensesi” filmi ile açılışı yapıyor. Jüriye Jane Campion (Yeni Zelanda) başkanlık ediyor.

Festivalin büyük ödülü olan “Altın Palmiye Dalı” için 18 film mücadele edecek. Onların arasında yönetmenliğini Andrey Zvyagintsev’in üstlendiği “Leviathan” adlı Rus filmi de yer alıyor.Leviathan filmi İncil’deki Eyüp peygamberin geçmişinin yazar yorumu özelliği taşıyor. Filmde modern Rusya’da geçen olayların başrolünde Aleksey Serebryakov oynuyor.
67.Uluslararası Cannes Film Festivali 25 Mayıs’ta sona erecek. İlk defa 1946 yılında gerçekleşen bu festival dünyadaki en eski ve en prestijli festivallerden biri olma özelliği taşıyor. Geçen 2013 yılında “Altın Palmiye Dalı” ödülünün sahibi Tunus kökenli Fransız yönetmen Abdelatif Keşiş olmuştu. O bu ödülü üniversite öğrencisine aşık olan 17 yaşındaki Adel adlı genci anlatan “Adel’in hayatı” adlı filmi sayesinde elde etmişti.

0 yorum:

Yorum Gönder