5 Mayıs 2014 Pazartesi

KAYSERİ'DE GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÇALIŞAN MANGAL ÜRETTİ



Paslanmaz çelikten üretilen ve güneş enerjisi ile çalışan mangal Kayseri'li bir firma tarafından üretildi. Odun ve kömüre ihtiyaç bırakmayan mangalda sadece ızgara değil, yemek de yapılabileceği söyleniyor. Güneş enerjisi ile çalışan mangalın fiyatı ise 65 Lira.

Üretici firmanın Pazarlama Müdürü İlhami Baysal,  güneş enerjisinden pek çok fazla alanda yararlanıldığını, kendilerinin de gelişmelerden ilham alarak, mangal ürettiklerini belirtti.
Mekanizmanın iç içe geçmiş iki tüpten oluştuğunu ifade eden Baysal, ilk vakumlu mekanizma üzerindeki camda ısının toplandığını, ikinci tüpün içine ise kromdan yapılmış ızgara yerleştirdiğini, tüp şeklindeki pişiricide sucuk, et gibi yiyeceklerin yanında sebze yemeği ve pilav da pişirilebildiğini ifade etti.
Pişirme süresinin, yemeğe göre değiştiğini ifade eden Baysal, şöyle ifade etti:
"Sucuk 20, sebze yemekleri 30, et ise 45 dakikada pişiyor. Yazın vazgeçilmezlerinden olan mangal keyfinin bazı zorlukları var. Dumanı çevreyi keyifsiz eder, bazı zamanlar et yanar veya çiğ kalır. Güneş enerjisinden binaen mangalda duman söz konusu değil, bu nedenle özellikle balkonda mangal keyfi yapmak isteyenler için ürün birebir. Ayrıca ürettiğimiz mangalda aşırı ateşten binaen etlerin, sucukların yanması mümkün değil. Biliyoruz ki orman yangınlarının mühim bir bölümü, söndürülmeyen mangal ateşinden kaynaklanıyor. Ürettiğimiz mangal, bu yönüyle çevre için de mühim."

0 yorum:

Yorum Gönder