13 Ağustos 2014 Çarşamba

BU CAFE ÇOK ÖZEL VE MOBİL!



Şişli Belediyesi ile Alternatif Yaşamı Destekleme Derneği’nin desteğiyle down sendromlu çocukların çalıştırdığı ’down cafe’nin ardından bu kez de Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’nde yine aynı çocukların çalıştıracağı ’mobil down cafe’nin açılışı yapıldı.

Açılış için düzenlenen törene dahil olan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, bu tür etkinliklerin Şişli’de yapılmaktadır olmasından ötürü memnuniyetini dile getirdi. Down kafeye çok sayıda defa gittiğini ve lezzetli yemekler yediğini anlatım eden İnönü, ’Güzel yemek istiyorsanız herkese tavsiye ediyorum bu kafelere gelsinler. Hem yemekler çok lezzetli hem de çalışan arkadaşlar çok güzel, samimi ve sevecen. Kendinizi o kadar mesut hissediyorsunuz ki, burada olmak gerçekten çok keyifli. Arkadaşlarımız dönüşümlü şekilde çalışacaklar. Buradan geçen tüm vatandaşlara öneride bulunuyorum. Mutlaka bir sandviç yesinler’ diye konuştu.
Down Kafe’nin kurucularından ve tıpkı sürede Alternatif Yaşamı Destekleme Derneği’nin Onursal Üyesi Saruhan Singen ise açılan kafelerle down sendromlu çocukları topluma kazandırdıklarını söyledi. Amaçlarını down sendromluların neler yapabildiğini göstermek olduğunu kaydeden Singen, ’mobil down cafe’ ile alakalı şekilde şu ayrıntıları verdi:
’Mecidiyeköy’deki down kafemizde çalışan 27 personelimiz var. Buradaki arkadaşlarımızdan her gün değişerek 5’er şahıs gönüllü annelerle beraber bu mobil kafede hizmet verecek. Çocuklarımız burada başta sandviç olmak üzere Meksika, Hint mutfaklarından yiyecekler ile muhtelif meşrubatları satacak. Buradan elde edilen gelirlerle maaşlarını alacaklar.’

0 yorum:

Yorum Gönder