Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi
Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Uslu, kaparinin dünyanın en önde
gelen, vücuda zarar veren ögeleri etkisiz hale getiren flavonoid içeren gıda
olduğunu belirtti.
Kaparinin içindeki
kuersetin ve kaemperefol miktarının sarımsaktan çok daha fazla olduğunu
vurgulayan Uslu, "Kaparinin içindeki flavonoid, antioksidan aktiviteleri
ile serbest radikal olarak adlandırılan ve hücrelere zarar veren maddeleri
zararsız hale getirir. Güçlü antioksidan etkisiyle kalp hastalıklarına karşı
koruyucu etki gösterir. Kanserli hücrelerin çoğalmasını engeller" dedi.
Uslu, yapılan
çalışmaların, flavonoidlerin akciğer kanseri oranını yüzde 50 azalttığını,
tümör hücrelerinin çoğalmasını engellediğini gösterdiğine dikkati çekerek,
şöyle devam etti:
"Özellikle
kanser hastalarında trombosit sayısını yükselttiğinden faydalıdır yani
antitümöretkilidir. Kan bozukluklarına faydalıdır. Kan yapıcıdır. Kanla ilgili
problemleri olan hastaların mutlaka kullanması gerekir. Karaciğerin en büyük
dostudur ve özellikle karaciğer yağlanması başta olmak üzere karaciğer
hastalarının mutlaka kullanması önerilir. Karaciğerfonksiyonlarını
düzenleyicidir ve dalak büyümesinde faydalıdır. MS hastalığında inanılmaz
derecede faydalıdır. Mide ülserini iyi eder. Cinsel gücü ciddi miktarda arttır.
Sindirim sistemini düzenler. İdrar söktürücü, solucan ve parazit düşürücüdür.
Romatizma rahatsızlıklarına iyi gelir. Felçten korur, iskorbit hastalığında
kullanılır. Gut ve hemoroid hastalarına fayda sağlar. Defne gibi kapari de adet
düzenleyicidir."
0 yorum:
Yorum Gönder