29 Mayıs 2014 Perşembe

SÜRÜCÜSÜ YOK AMA KEYFİ GICIR



Teknoloji devi Google, dünyanın ilk sürücüsüz otomobili için geri sayımı başlattı. Şirket, iki koltuklu, direksiyonsuz ve tamamen kendi kendine giden elektrikli aracını tanıttı. Yeni arabada “dur” ve “git” düğmeleri bulunacak, direksiyon ve pedal ise olmayacak.

Otomobilin ilginç özelliklerinden biri ise, gülen bir suratı andıran, “sevimli” ön yüzü. Bu tasarımla, aracın tehditkâr görünmesinin engellenmesi amaçlanıyor. Böylece, insanların sürücüsüz araç teknolojisini benimsemesine yardımcı olunacak. Şirketin şoförsüz araba projesinin başındaki Chris Urmson, “Gerçekten çok heyecanlıyız. Artık
20 dakika park yeri aramak zorunda değilsiniz. Yaşlılar, araba kullanamasalar bile özgür olacaklar. Sarhoş ya da yorgun araba kullanmak ise tarih oluyor. Tüm işi, yazılım ve sensörlerimiz yapacak” dedi. Geleneksel arabalar gibi kaputu olmayan iki kişilik elektrikli araç, başlangıçta saatte en fazla 40 kilometre yapabilecek. Otomobilinin içinde saat, hava durumu ve varış zamanını gösteren bir dijital gösterge de bulunacak. Google’ın ilk otomobilinin görüntüsü, Smart ile oyuncak arabaların bir karışımı olarak değerlendiriliyor. Urmson, prototipin ardından 100 test otomobili üretileceğini açıkladı. Test araçları başlarda direksiyonlu olacak ancak zamanla, insanların güvenini kazandıkça, kendi kendine gidebilen versiyona dönüştürülecek. Bir yıl içinde hazır olmaları beklenen otomobilin testler ise yazın başlıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder