19 Mart 2014 Çarşamba

PORTEKİZ'İN HİPNOTİZE SESİ



'Portekiz'in Enya'sı' olarak da nitelendirebileceğimiz kristal sesli şarkıcı Teresa Salgueiro, ekibiyle birlikte dağevine kapanarak kaydettiği son albümü 'O Mistério'nun duygu yüklü şarkılarıyla bu akşam İş Sanat'a konuk oluyor.
‘Portekiz’in Enya’sı’ olarak da nitelendirebileceğimiz kristal sesli şarkıcı Teresa Salgueiro, ekibiyle birlikte dağevine kapanarak kaydettiği son albümü ‘O Mistério’nun duygu yüklü şarkılarıyla yarın akşam İş Sanat’a konuk oluyor.
Büyük Alman yönetmen Wim Wenders’in ‘Lizbon Hikâyeleri’ filmindeki rolüyle de dikkat çeken Teresa Salgueiro, 20 yıl boyunca vokalistliğini yaptığı Portekiz’in ünlü grubu Madredeus’tan 2007’de ayrılarak yoluna tek başına devam ediyor. José Carreras, Caetano Veloso, Angelo Branduardi gibi önemli sanatçılarla ortak çalışmalara imza atan Salgueiro, ilk solo albümü ‘Obrigado’yu 2006 yılında yayımladı. Septeto de João Cristal ve Lusitânia Ensemble işbirliğiyle iki albüm daha çıkaran sanatçının son albümü ‘O Mistério’daki tüm şarkı sözleri de kendisine ait. Klasik Portekiz halk müziğinin (fado) yanında opera, tango ve blues türlerinin çağdaş birleşimini şarkılarına yansıtan Salgueiro’nun konseri saat 20.00’de.

0 yorum:

Yorum Gönder