14 Mart 2014 Cuma

KİBELE’DE MEHMET MAHİR RETROSPEKTİF SERGİSİ



İş Sanat Kibele Sanat Galerisi’nde Mehmet Mahir retrospektif sergisi açıldı.

Ressam ve Mimar Sinan Resim Bölümü Başkanı Mehmet Mahir’in kariyeri boyunca izlediği evreleri gözler önüne seren sergide sanat disiplinlerini buluşturan çok sesli, çok renkli, çok katmanlı tabloları hayranlıkla izleniyor.
Tablolarında matematik, geometri ve müziğin ana dinamikleri oluşturduğu Mahir, Türk resminde yer bulmuş soyutlamaların dışında farklı bir estetik anlayışa ve üsluba sahip. Soyut bir dil kullanmadan soyut izlenimi veren dev tablolar, sanatçının renk skalasından seçtiği tonlarla ilerliyor. Tablolarda yaratıcı zeka, yüksek sanat ve bilim birikimyle “yansıma”, “karşıtlık” ve “üç boyutluluk” kavramlarının yoğun bir emekle nasıl  sorgulandığı izleniyor.
Mehmet Mahir’in retrospektif sergisi sanatçının ilk dönem figüratif betimlemeleri ve portreleri, soyutlamaları ve son dönem çalışmaları olmak üzere üç ayrı süreci kapsıyor. 1976’dan bu yana yapıtlarıyla sergilere katılan ve ilk kişisel sergisini 1982’de gerçekleştiren Mehmet Mahir’in satranç ve müzik serileri de Kibele Sanat Galerisi’nde yer alıyor.
Kariyeri boyunca 9 sanat ödülüyle onurlandırılan sanatçı resim sanatının yanı sıra karikatür sanatıyla da yakından ilgileniyor. Mehmet Mahir’in retrospektif sergisi 12 Mart- 19 Nisan 2014 tarihleri arasında İş Sanat Kibele Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder