10 Şubat 2014 Pazartesi

ALBERT LONG HALL İLKBAHAR KONSERLERİ BAŞLIYOR



Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall(ALH) konserleri ilkbahar dönemi 19 Şubat’ta Kremlin Balesi baş danscılarıyla görkemli bir başlangıç yapıyor. Dönem, 07 Mayıs Çarşamba akşamı usta yorumcular, Dmitri Demiashkin(piyano), Daniel Dodds(keman), Dominik Fischer(viyola) ve Alexander Kionke(viyolonsel) dörtlüsünün merakla beklenen konseriyle sona erecek.

ALH Klasik Müzik Konserleri Koordinatörü, müzik yazarımız Evin İlyasoğlu müzik dostlarına;“Söz Biter, Müzik Başlar” başlığımız tüm yıl boyunca geçerliliğini koruyor. Acısıyla tatlısıyla yaşamımız devam ederken müzik başladığı an söz bitiyor; ruhumuzu yücelmiş, beynimizi aydınlanmış buluyoruz.19 Şubat’ta parlak ve değişik bir programla yeni dönemi açıyoruz” diye seslenerek Albert Long Hall’e sığmayacağından Kremlin Balesi’nin baş dansçılarıyla Kuzey Kampüs’teki AyhanŞahenk salonunda yeni dönemi başlatacaklarını duyurdu.
Yeni dönemde; Elizabeth Leonskaja ile başlayan “Piyano Günleri” Devlet Sanatçısı Ayşegül Sarıca, Khatia Buniatishvili, ve Jerfi Aji&Michael Berkovsky piyano ikilisi konserleriyle devam edecek. Ünlü İngiliz kontrtenor Michael Chance, Maggie Cole’un org ve piyanosu eşliğinde şiirle müziği birleştirecek. Bilkent Oda Orkestrası, Işın Metin yönetiminde ve Aydın Gün teşvik ödüllü genç kemancıHande Küden’e eşlik edecek. Özel konserlerden biri de Venedikten gelen I Solisti Veneti orkestrası, şefleri Claudio Scimone yönetiminde İtalyan Barok ustalarınıçalacak, solistleri Bülent Evcil de Vivaldi’nin flüt konçertosunu seslendirecek. Avrupa’nın ünlü viyolacılarından Tatjana Masurenko ile piyanist Roglit Ishay, “Beyaz Geceler” programıyla dinleyiciyi kuzey diyarlarına götürecek. Prag’dan WIHAN Kuvartet, 30. yılını kutlarken Beethoven, Dvorak ve Schubert’in dörtlülerini sunacak. Geçen dönem “Üç Ünlü Solist Üç Başyapıt” başlıklı konserde “Beethoven, Mendelssohn, Dvořák”ın eserlerini seslendiren Dodds-Kionke-Demiashkin üçlüsüne bu kez kendileri gibi bir Festival Strings Lucerne üyesi olan viyola sanatçısı Dominik Fischer de katılıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder