28 Ağustos 2013 Çarşamba

ONUR ÖDÜLÜ 'ÇİRKİN KRAL'IN



Usta yönetmen Ferzan Özpetek'in Onursal Başkanlığında Roma Türk Film Festivali'nin bu yıl üçüncüsünü 26 - 29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştiriyor.

Festival bu yıl, Türkiye'nin en köklü ve öncü moda markası BEYMEN ile Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen festivallerinde sinemaseverlerin yanında yer alan, Türkiye'nin en büyük dijital platformu DIGITURK'ün desteklerini de alarak İtalyan seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.
Roma Türk Film Festivali'nin bu yılki 'Onur Ödülü' Türk sinemasının 'Çirkin Kral'ı Yılmaz Güney'in... 1984 yılında 47 yaşındayken yaşamını yitiren; yazar, senarist, yönetmen ve aynı zamanda oyuncu olarak Türk sinemasına damgasını vuran Yılmaz Güney'in ödülü gala gecesi eşi Fatoş Güney'e takdim edilecek.
Festival süresince Yılmaz Güney'in 70'li yıllardaki toplumsal yozlaşmayı ve sınıflararası mücadeleyi anlattığı "Arkadaş", Türk sinemasının da umudu olan "Umut" ve uluslararası alanda en çok ödül alan Türk filmi "Sürü", "Anısına" bölümünde İtalyan seyircisi ile buluşacak.
Açılış filmi Soğuk ile sinema seyircisini selamlayacak olan festival bu yıl "Anısına", "Filmleriyle Geliyorlar", "Türkler Neye Güler" ve "Kısa Film" bölümlerinden oluşuyor.
Festival'in "Filmleriyle Geliyorlar" bölümünde, Reha Erdem'in senaryosunu yazıp yönettiği Jin, Belmin Söylemez'in ilk uzun metraj filmi Şimdiki Zaman, Deniz Akçay'ın yönettiği Köksüz ve Derviş Zaim'in kamerasını Anadolu'nun gerçek insanlarına ve günlük gerçek döngüsüne çevirdiği Devir yer alıyor.
III. Roma Türk Film Festivali, komedi filmlerine ayırdığı "Türkler Neye Güler" bölümünde ise Hakan Algül'ün yönettiği, başrollerinde Ata Demirer ile Demet Akbağ'ın yer aldığı Eyvah Eyvah II ve Sermiyan Midyat'ın senaryosunu yazıp yönettiği, başrolünde Demet Akbağ'ın oynadığı Hükümet Kadın ile İtalyan seyircisini güldürecek.
Festival'in "Kısa Filmler" seçkisinde ise; Şükriye Aslan'ın yönettiği Belleksiz, Abdurrahman Öner'in yönettiği Buhar, Eli Kasavi'nin imzasını taşıyan Evrenin Sonu, Serhat Karaaslan'ın yönettiği Musa ve Hakan Burcuoğlu'nun yönettiği İstirahat Odası yer alıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder