16 Temmuz 2013 Salı

MAVİ KAPAKLAR ELEKTRİK MALZEMESİ OLDU



Engellilere tekerlekli sandalye temini için başlatılan mavi kapak toplama kampanyaları sayesinde toplanan kapaklar, Bartın'da bir girişimci tarafından elektrik malzemesine dönüştürülerek ihraç ediliyor.

Atılım Küçük Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren bir firma, ocak ayından bu yana ülkenin dört bir yanından gelen mavi kapakları geri dönüşüm tesisinde ekonomiye kazandırıyor.
Tesiste toplanan tonlarca kapak, işçiler tarafından renklerine ayrıştırılıp ve temizlenmesinin ardından makinelerde öğütülerek kum haline getiriliyor.
Ardından yüksek ısıya sahip makinelerde eritilen mavi kapaklar, buradan buat, buat kapağı, geçmeli kasa ve boru olarak çıkıyor.
Fabrika sahibi Nejdet Demir, 2004'te kurdukları firmaları ile açma, kapama, faturalandırma gibi elektrik taahhüt işlerinin yanı sıra sıva altı elektrik malzemeleri üretimi yaptıklarını söyledi.
Son yıllarda başlatılan mavi kapak toplama kampanyalarında elde edilen kapakların da kullandıkları hammaddeyle eşdeğer olması nedeniyle bu kapakları tesislerinde değerlendirmek istediklerini belirten Demir, toplumun tüm kesiminin bu kampanyalara büyük destek verdiğini kaydetti.
Demir, kendilerinin de çevre kirliliğinin önlenmesi ve ekonomiye katkı sağlamak amacıyla bu kapakları geri dönüşüm tesisi kurarak değerlendirmek istediklerini vurgulayarak, 7 ay önce ayda 10 ton mavi kapak işleme kapasiteli bu tesisi kurduklarını ifade etti.
Demir, mavi kapak toplama kampanyalarının, plastiklerin çevreye ve doğaya verdiği zararların önlenmesinin yanında, ülke ekonomisine de önemli bir katkı sağladığını vurguladı.
Piyasadan hammadde almanın kendileri açısından daha ekonomik olduğunu aktaran Demir, "Sosyal sorumluluk gereği kapakları değerlendirerek daha huzurlu oluyoruz" dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder