8 Mayıs 2013 Çarşamba

17 TÜRK ŞARABINA ‘OLAĞANÜSTÜ’ DAMGASI



Masters of Wine Weekend İstanbul, etkinliğinde dünyaca ünlü 7 şarap ustası 43 üreticinin 320 şarabını tattı. Toplam 17 Türk şarabı ‘Olağanüstü’ anlamına gelen 90 ve üzeri puan aldı. Alınan en yüksek puan ise 92 ile Kavaklıdere Pendore Syrah 2010 ve Kavaklıdere Prestige Boğazkere 2004’e gitti.

The Times’ın şarap yazarı Master of Wine Tim Atkin, Türkiye’de altıncı kez şarap tadımına katıldığını ve gözlemlediği gelişimin olumlu olduğunu söyledi. Yirmi yıldır İngiltere’de nadir ve kıymetli şarap ithalatçılarına danışmanlık yapan Sarah Abbott ise Türk şarapçılığındaki gelişimin lüksek kaliteli şaraplardan, yüksek adetli üretime sahip markalara yaşılması gerektiğini söyledi.
Masters Of Wine Weekend İstanbul’da Türk şaraplarını tadan diğer uzmanlar ise şöyle: Christie’s Amerika ve Christie’s Asya Başkanlıklarını yürüten Charles Curtis, International Wine Challenge eş başkanlarından Peter McCombie, dünyada hem Master of Wine hem de Master Sommelier ünvanlarına sahip 3 büyük üstattan biri olan Ronn Wiegand, dünyanın en büyük şarap perakendecilerinden biri olan Millesima ortaklarından Roger Bohmrich, Balkans Wine Competition, Ultimate Wine Challenge ve Starwine Competition jüri üyesi olan ve New York Astor Center’da şarap eğitimlerini sürdüren Christy Canterbury.
Veritas’ın sahibi Yunus Emre Kocabaşoğlu, bu yıl beşincisini düzanledikleri Master of Wine Weekend İstanbul etkinliği için şunları söyledi: “Uluslararası kalibredeki yerli şarapları belirleyerek Türk şaraplarının dünya haritasında yer almasına katkı sağlamayı amaçlayoruz yıllardır. Şarabın dünyaca ünlü yedi üstadının katılımıyla düzenlenen 5’inci Master of Wine İstanbul etkinliğinde iddialı Türk şarapları ustaların huzuruna çıkıyor. 3-7 Mayıs arasında gündüz yapılacak tadımların ardından aynı şaraplar, düzenlenecek özel akşam yemeğine eşlik ettiler.”

0 yorum:

Yorum Gönder