İBB İstanbul Halk Ekmek A.Ş. tam buğday, ekşi maya (doğal
maya) kullanılarak üretilen tambuğday unlu sandviç, çavdarlı sandviç, tuzsuz
tam buğday unu ekmek, tuzsuz çavdarlı ekmek, kayısı ve kayısı çekirdekli,
fiyatı 1.5 (400 gram) ve 1.75TL (500 gram) olan yeni ürünlerini piyasaya sundu.
İBB İstanbul Halk Ekmek piyasa sunduğu 5 yeni ekmeğin
tanıtım toplantısını İstanbul Halk Ekmek A.Ş. fabrikasında gerçekleştirdi.
Toplantıda basına ekmeklerin 3.5 saatlik 700 metre yol katedilerek yapılan
hamur hazırlama, mayalama, yoğurma, şekil verme, kesme, fırınlama, soğutma ve
ambalajlamadan oluşan safhaları gösterilerek anlatıldı.
Toplantıda İBB Halk Ekmek Genel Müdürü Salih Bekaroğlu, yeni
piyasaya sunulan ekmeklerle ilgili basına bilgi verdi. İstanbul Halk ekmek
olarak piyasaya sunulan tam buğday unu, ekşi maya (doğal maya), kaya tuzu ve
su' dan üretilen 5 yeni ürünün tanıtım toplantısını gerçekleştirdiklerini
belirterek, şöyle konuştu:
''Tam buğday unlu sandviç, çavdarlı sandviç, diyabet ve
kanser hastaları için tuzsuz tam buğday unlu ekmek, tuzsuz çavdarlı ekmek ve
Malatya'dan getirilen kayısı ve kayısı çekirdeğinden yapılan kayısılı ekmeği
piyasaya sunuyoruz. Yeni bir ürün olan kayısı ekmeğinde de tam buğday unu ve
ekşi mayayı kullandık. Bu ekmeklerimiz soğuk sandviç yapılarak, sıcak döner
koyularak veya normal öğünlerde tüketilebilir. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip
Erdoğan'ın 'Sofralarımızdan beyaz ekmeği kaldıralım' kampanyasına bir nebze de
olsun katkıda bulunmuş olmaktan kıvanç duyuyoruz.''
Toplantıda konuşan Marmara Üniversitesi, Beslenme ve
Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, Marmara Üniversitesi
Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi
Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr.
Kubilay Karşıdağ da, ülkede, obezite ve diyabet hastalığının tehlike teşkil
ettiğine dikkati çekerek, tam buğday ekmeğinden yapılmış ekmeğin besin değeri
ve sağlık açısından önemini anlattılar.
0 yorum:
Yorum Gönder