4 Eylül 2013 Çarşamba

SAĞLIK İÇİN İNCİR DAĞITIMI



Aydın’da Sağlık Haftası etkinlikleri Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından kentin en işlek noktasında incir dağıtımıyla başladı.

Aydın Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, 03-09 Eylül Sağlık Haftası’nda düzenleyeceği farklı etkinliklerle sağlıklı yaşama dikkat çekecek. Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’nün farklı birimleri bu yıl teması "Sağlık İçin Hareket Edelim" olarak belirlenen hafta etkinlikleri kapsamında her gün Aydın’ın en işlek noktaları olan Sevgi Yolu ve alışveriş merkezi bölgesinde çeşitli standlar açılacak. Farklı bir şube müdürlüğünün açacağı stantlarda sağlıklı yaşamla ilgili çeşitli konular işlenecek.
Aydın’da Sağlık Haftası etkinliklerinin ilki Halk Sağlığı İl Müdürlüğü Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü’nün açtığı standla başladı. Koruyucu sağlık hizmetlerine çekilen etkinlik kapsamında standı ziyaret eden vatandaşlara incir ikram edildi. İnsanların düzenli spor yapması, doğal yiyecekleri tüketmesi ve kanser tarama çalışmaları konusunda bilgilendirildiği etkinlikte bilgilendirici broşürler dağıtıldı.
Sağlık Haftası etkinlikleri hakkında bilgiler veren Halk Sağlığı Şube Müdürü Dr. Şeniz Karadeniz, dağıtılacak ürün olarak Aydın’a has doğal, lezzetli ve kan şekerini düzene sokan inciri bilerek seçtiklerini belirterek, “Hazır yiyecek yerine evde kendi yaptığımız yiyecekleri tüketmeliyiz. Sağlık acısından daha iyi olur. Sağlıklı bir yaşam için düzenli spor yapmalıyız. Şeker ve çikolata yerine yöremizin en lezzetli ve sağlıklı incirini tüketmeliyiz. Bu hafta içinde İlimizde düzenlenecek çeşitli etkinliklerle sağlık çalışanlarının her zaman halkımızın yanında ve hizmetinde olduğunun bir kez daha vurgulanması amaçlanmaktadır. Sağlık hizmetlerinin birinci amacı, kişilerin sağlıklı yaşamaya devam etmelerini sağlamak ve hasta olmamaları için çalışmaktır. İlimizde de Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından, hem yaşam kalitesini yükseltmek hem de hastalıkları oluşmadan önce önlemek için halk sağlığına yönelik koruyucu sağlık hizmetleri artırılarak sürdürülmektedir. Çocukluk dönemi aşı uygulamaları, keneye karşı korunma yolları, tütün ve tütün ürünlerinin zararları, egzersizin önemi, yeterli ve dengeli beslenme, düzenli fiziksel aktivite, hareketli yaşam, obezite oluşturduğu riskler ve obezite ile mücadele, bunlarla ilgili doğru alışkanlıklar kazanılmasının sağlanması hakkında toplum bilincinin oluşturulması, yaşlı sağlığı, KETEM tarafından kanser ile mücadele, içme ve kullanma suyu sanitasyonu, halk eğitimleri gibi konularda ağırlıklı çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca sağlıklı nesiller için çocuk, kadın ve üreme sağlığı hizmetleri gebe, lohusa, bebek, çocuk gelişimi, talasemi, neonatal tarama programı kapsamında takipleri yapılmaktadır” dedi.
Vatandaşların koruyucu sağlık hizmetlerinden etkin biçimde faydalanmalarının toplum sağlığı açısından oldukça önemli olduğunun altını çizen Karadeniz, “Koruyucu sağlık hizmetlerinin sunumu aile sağlığı merkezleri tarafından gerçekleştirilmekte olup, tüm vatandaşlarımız kayıtlı oldukları aile hekimlerine müracaat ederek muayene olabilecekleri gibi ayrıca koruyucu sağlık hizmetlerinin sunumu hakkında bilgi alabileceklerdir. Unutulmamalıdır ki hastalıkları önlemek tedaviden her zaman daha kolay ve daha maliyet etkindir. Önleyici ve koruyucu sağlık hizmetlerinden faydalanarak sağlığınızı korumuş olmanın yanında ülkemiz bütçesine de katkıda bulunmuş olursunuz” diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder