27 Haziran 2013 Perşembe

'OYUNCAKLI' BİR BİLİM SERGİSİ



Bayer'in 150'inci yılını kutlamak üzere 30 ülkeyi gezecek interaktif sergisi, çocuklara bilim merakı aşılamak üzere İstinye Park'ta hazır...

Yoğun bakım ünitelerinden bildiğimiz kalp atışını gösteren ekrana bağlı topu, tıpkı kalbin kan pompalarkenki hareketi gibi sıkmaya başlıyorsunuz. Yarım dakikalık bu deney sonucunda bir kalbin nasıl çalıştığını ve görevinin ne kadar önemli olduğunu görerek, hissederek anlamış oluyorsunuz. Kalp ve damar sağlığı standındaki bu küçük deneyden tarım ürünleriyle ilgili bir başka deneye geçebilirsiniz.
‘İç Mekân ve Açık Hava’ adlı bölümde sıradan bir mutfakta çekilmiş bir fotoğrafın üzerinde birkaç değişiklik yaparak aslında sadece dış mekânda değil, evlerde bile ne tür zararlı böcek türlerinin olduğunu fark ediyorsunuz. Hemen ardından ‘Wanted’ adlı oyunla zararlı olduğunu öğrendiğiniz böcek türlerini 30 saniyede toplamaya çalışıyorsunuz...
İnşaat malzemelerindeki yeni teknolojilere odaklanan Çevre Dostu İnşaatlar standında termal görüntüleme yapan kameralarla bir inşaatın yalıtım durumu gözlemlenebiliyor. Kızıl ötesi bir kamerayla tesisat ya da ısıtma sistemlerindeki sızmalar teşhis edilebiliyor. Buradaki örnek termal kamerayla kendi vücudunuza bakıp ısı farkını gözlemleyerek sistemin inşaatlarda nasıl çalıştığına dair de somut ipuçları elde edebilirsiniz.
Bu ‘oyuncaklı deneyler’, Bayer’in 150’nci yılını kutlamak amacıyla dünya genelinde 30 şehri dolaşacak interaktif sergisinden.
‘Daha iyi bir yaşam için bilim’ sloganıyla hareket eden kuruluş, sergiyle özellikle yaşları 9-13 arasındaki çocuklara bilim sevgisi aşılamayı hedefliyor. Serginin en dikkat çekici yanı interaktif olması. Görsel sunumların yanı sıra sergideki tüm parçaları deneyerek keşfedebiliyorsunuz. Ağırlık; tarım, sağlık ve ileri teknoloji konularında. Dünyayı dolaşacağı için İngilizce içerikli hazırlanan sergi, Türkçe tanıtım kitapçığıyla ve ücretsiz olarak gezilebilir. Prömiyeri şubatta Almanya ’nın Leverkusen şehrinde yapılan sergi Londra , Sao Paulo, Şanghay ve Sydney’e de gidecek. Salı sabahı açılan sergi, bilime meraklı ya da henüz bunu keşfetmemiş çocukları bu akşama kadar İstinyePark’ta bekliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder