27 Haziran 2013 Perşembe

99 DOLARLIK ANDROİD OYUN KONSOLU OUYA SATIŞA ÇIKTI



Yeni oyun konsollarını bu yılın sonlarında satışa sürecek olan iki elektronik devi Microsoft ve Sony son rötuşlarını yapadursun, Android işletim sistemiyle çalışan açık kaynak kodlu oyun konsolu Ouya, 99 dolarlık fiyatıyla satışa çıktı.

Her ne kadar teknik özellikleriyle Xbox, PlayStation ve Nintendo gibi üst düzey konsollarla rekabet edecek seviyede olmasa da Ouya sunduğu yenilikçi fikir ve basit bir oyun cihazı olarak uzun bir süredir yoğun ilgi görüyordu. Adını KickStarter üzerinden dünyaya duyuran Ouya, 63 bin destekçinin bağışlarını arkasına alarak kendine 8.6 milyon dolarlık bir fon yaratmayı başarmıştı.
Ouya’nın fikir sahibi ve kurucusu Julie Uhrman dün Bloomberg TV’de yaptığı açıklamada yeni konsolun Salı günü satışa çıkacağı müjdesini vermişti. Oldukça küçük boyutlara sahip ve yanında bir adet oyun kontrolcüsüyle birlikte sunulan konsol, beklendiği gibi Ouya’nın resmi internet sitesi ve bazı online perakende şirketleri tarafından satışa çıkarıldı. Ouya’yı ABD dışından satın almak isteyenler için ürünün şimdilik bir stok sıkıntısının bulunmadığını belirtelim.
1.5 GHz Cortex A9 çift çekirdekli işlemciye sahip Ouya’da aynı zamanda 400 MHz hızında bir de grafik birimi yer alıyor. Ouya’nın diğer teknik özellikleri ise 8 GB dahili hafıza, 1 GB RAM, Bluetooth 4.0 ve 802.11 b/g/n şeklinde sıralanıyor. HDMI çıkış desteği bulunan konsol depolama kapasitesi microSD kart ile 32 GB’ye kadar genişletilebiliyor. Android 4.1.2 versiyonuyla çalışan Ouya, kendine has arayüzüyle kullanıcı karşısına çıkıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder