Semizotunun içeriğinde bulunan yüksek miktardaki omega-3 yağ
asidinin onu diğer yeşil yapraklı sebzelere göre hissedilir şekilde ön plana
çıkardığını söyleyen Diyetisyen Nil Şahin Gürhan, “Semizotundaki asıl mucize;
enerji değeri çok düşük, neredeyse sıfır kalori olmasına rağmen; omega-3 yağ
asidi açısından son derece zengin olmasıdır. Sadece 16 kcal/100g kalori
içermesine karşın, yağ asitleri açısından bu kadar zengin ve işlevsel olması şaşırtıcı
bir durum” diyor.
Omega-3 yağ asidi, beslenmenin işlevsel ve kaliteli olmasını
sağlayarak sağlığı koruyor ve geliştiriyor. Gürhan’ın verdiği bilgiye göre,
günlük beslenmenin içinde yeterli miktarda omega- 3 yağ asidi olması,
kardiyovasküler hastalık riskini azaltıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Yüksek düzeyde alındığında ise kan yağlarından trigliserit miktarını düşürücü
etkiye sahip.
“Yeterli miktarda ve düzenli omega-3 yağ asidi almanın
ayrıca tümör büyümesini durdurduğu bilimsel çalışmalarda savunulmaktadır” diyen
Diyetisyen Gürhan, araştırmaların omega-3 yağ asidinin, çocuklarda beyin
gelişimi, dikkat ve konsantrasyonda etkisini gösterdiğini söylüyor.
Gürhan, lif, vitamin ve mineraller yönünden de zengin olan
semizotunun iyi bir A ve C vitamini kaynağı olduğunu da sözlerine ekliyor.
0 yorum:
Yorum Gönder