5 Nisan 2013 Cuma

LÜBNAN'DA 3'ÜNCÜ TÜRK FİLM FESTİVALİ BAŞLADI



İzmir Sinema Derneği ve Lübnan Metropolis Sinemalarının işbirliğiyle gerçekleşen festivalin açılışında konuşan Büyükelçi Özyıldız, festivalin ikili ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Festivalin açılış filmi olan 'Lal Gece' filminin yönetmeni Reis Çelik de AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmin gerçek bir öyküden yola çıkılarak yapıldığını dile getirerek, festivalin açılış ve kapanış filmi olmasından dolayı sevinç ve gurur duyduğunu ifade etti.
Festival kapsamında gösterilecek ödüllü filmler şöyle:
2012 Berlin Film Festivali'nde Kristal Ayı Ödülü alan Reis Çelik yönetmenliğindeki ''Lal Gece'' (açılış ve kapanış filmi), yönetmenliğini ve senaristliğini Raşit Çelikezer'in yaptığı 2012 Sundance Film Festivali'nden ödülle dönen ''Can'' filmi, Elif Refiğ'in ''Ferahfeza'', Pelin Esmer'in 2012 Toronto Film Festivali'nde dünya prömiyeri yapılan ''Gözetleme Kulesi'', 2012 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi ilk film, en iyi yönetmen, en iyi sanat yönetmeni ve SİYAD ödülünü alan Erdem Tepegöz imzalı ''Zerre'' filmi, 36. Montreal Film Festivali'nde yarışan İsmail Güneş'in ''Ateşin Düştüğü Yer'' filmi ve Erden Kıral'ın 2012 Uluslararası Altın Koza Film Festival'inden en iyi yönetmen ödülüyle ayrılan ''Yük'' filmi.
Türkiye'den 7 ödüllü filmin Lübnanlı izleyicinin beğenisine sunulacağı festival 7 Nisan'a kadar devam edecek.

0 yorum:

Yorum Gönder