14 Mart 2013 Perşembe

TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ YEŞİL SAHALARA DA İNDİ



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 2009 yılından bugüne kadar 740 kişinin teknogirişim sermayesi desteğinden yararlandığını bildirdi.

TÜBİTAK desteğiyle Silikon Vadisi’ne giden 10 teknogirişimciyi kabul eden Ergün, Türkiye’deki teknoloji alanındaki girişimciliği teşvik amacıyla 2009’da başlatılan teknogirişim sermayesi desteği programının büyük ilgi gördüğünü belirtti. Ergün Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında en etkili yollardan birinin girişimcilik  olduğuna dikkati çekti. 2009’dan bugüne 740 kişinin teknogirişim sermayesi desteğinden yararlandığını ifade eden Ergün, “100 kişiyle başladığımız bu yolculuğu önce 300’e çıkarttık. Şimdi de 500’e çıkarttık hedefimizi. 100 bin liralık teknogirişim sermayesi desteğinden sonra ikinci faza geçen arkadaşları 550 bin liralık ilave destekle buluşuyor” dedi.
Bu yıl 1.539 yeni projenin geldiğini bildiren Ergün, bunlardan 307’sinin desteklenmeye değer bulunduğunu, TÜBİTAK’ın desteğinden de 100 kişinin yararlandığını söyledi. Silikon Vadisi’ne giden girişimciler projelerini Bakan Ergün’e tanıttı.
Bunlar arasında yer alan Sanal Koçluk Sistemi Projesi’nin yürütücüsü Serdar Alemdar, “Sporcuların performanslarını rakamlara dökmek için platform geliştirdik. Şu anda futbol üzerine çalışıyoruz. Milli takımlarımız, lig kulüplerimiz kullanmaya başladılar. Geçen hafta ABD’de üç futbol takımı ile de görüşmelerimizi başlattık” diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder