28 Şubat 2013 Perşembe

MEDİCAL PARK'TAN "DUMANSIZ HASTANE" PROJESİ



Medical Park Samsun Hastanesi “Dumansız Hastane Projesi” kapsamında hastane personeline, hasta ve hasta yakınlarına fagerström nikotin bağımlılık testi ve karbonmonoksit ölçümü yaptı.

Bağımlılık testi ve karbonmonoksit ölçümü yaptıran, Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Egin, “Personelimizin ve vatandaşlarımızın sigarayı bırakmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Sigara bırakma polikliniğimizde alanında uzman doktorlarımız hizmet veriyor. Bugün stantta bulunan yetkili arkadaşlarımız da sigaranın zararları hakkında vatandaşlarımızı ve personelimizi bilgilendirmektedir. Sigaranın zararları hakkında bilinçli bir toplum için çalışmalara devam edeceğiz” dedi.
Medical Park Samsun Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniği’nden Uzm. Dr. Adem Dirican, “Sigara içmek dünya çapında büyük bir problemdir. Ortalama üç yetişkinden biri sigara içmektedir. Sigaranın içinde 4 bin zararlı madde vardır, bunların 200 tanesi zehir, 40 tanesi kanserojen madde içermektedir. İnsanlara nasıl bir zehir içtiklerini ve kendilerini yavaş yavaş nasıl zehirlediklerini anlatmaya çalışıyoruz. İnsanların daha çok bilinçlenmesi ve sigarayı bırakmalarına yardımcı olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder