24 Ekim 2012 Çarşamba

FRANKFURT'A YILDIZ YAĞACAK

Almanya'nın Frankfurt kenti bu yıl da Türk filmlerine ve Türk sanatçılarına doyacak. 9- 18 Kasım tarihleri  arasında bu yıl 12. kez yapılacak olan Frankfurt Türk Film Festivali çerçevesinde 9 Kasım Cuma günü Anadolu'nun Renkleri sloganıyla CineStar Metropolis sinemasında bir resim sergisi açılacak.

Festival Çağan Irmak'ın Dedemin İnsanları adlı filmiyle açılacak. Film öncesi galanın yapılacağı CineStar Metropolis sinemasındaki festivalde 21'i Türk 30 film gösterilecek.
Hürriyet'in medya sponsorluğunda sanatçı akına uğrayacak olan Frankfurt Türk Film Festivali'nin hazırlık  komitesi, festivalde gösterilecek olan filmlerin yönetmenleri Çağan Irmak, Ömer Faruk Sorak, Reis Çelik, Ümit Ünal'ın film öncesi ve sonrası seyirciyle buluşacağını söylediler.
Festival ile ilgili bilgi verilen toplantıda Türk Film Festivali Komitesi Başkanı Hüseyin Sıtkı, "12. Türk Film festivalini hazırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl daha iyi bir film festivali sunmak için çalıştık" dedi.
Türk sinemasına yaptıkları katkılardan dolayı sanatçılara onur ödülleri verilecek ve festival boyunca film forumları, konserler verilecek, kısa film yarışması düzenlenecek. Ayrıca Hürriyet seyirci ödülü takdim edilecek.
Ünlü yönetmen Çağan Irmak'ın filmi "Dedemin İnsanları" filmiyle açılış yapacaklarını belirten Hüseyin Sıtkı, "Filmde Yunanistan'dan Türkiye'ye göç işlenmekte" diyerek filmin sanatçıları ve yönetmeninin de film sonrası izleyenlerle buluşup, sorularını yanıtlayacağını söyledi.
CNN TÜRK

0 yorum:

Yorum Gönder