18 Ekim 2012 Perşembe

EMEKLİYE ÇİFTE BAYRAM!

Edinilen bilgilere göre, SGK, daha önce aylığı düşük hesaplandığı tespit edilen 2 bin 500 kişiye, emekli olduğu tarihten bu yana eksik ödenen aylık farklarını hesaplarına yatırmaya başladı.

SGK'nın daha önce mektup göndererek, emekli aylıkları yüksek bağlandığı için geriye dönük beş yıllık fazla ödemelerin bundan sonraki aylıklarından yüzde 25 oranına kadar kesinti yapılarak tahsil edileceği bildirilen emekliler de sevindirildi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in talimatı üzerine, aylığı fazla hesaplanan 3 bin emeklinin aylığından kesinti uygulaması durduruldu. Bu konuyla ilgili olarak Bakanlar Kurulu'nun alacağı kararla, geçmişe dönük çıkartılan borçların tahsilinden vazgeçilmesi bekleniyor.
SGK, 2000 yılından önce emekli olan SSK'lıların intibak çalışmalarını ise sürdürüyor. Yaklaşık 2 milyon emeklinin dosyası üzerindeki incelemeler bitirilirken, diğer emeklilerin dosyaları da önümüzdeki haftalarda tamamlanacak. İntibak farklarının ödenmesine Ocak ayından itibaren başlanacak.
Öte yandan, SGK emekli, dul ve yetim aylığı alanların kurban bayramına parayla girmesini sağlamak amacıyla bu ay ödenmesi gereken aylıkları bugünden itibaren ödemeye başladı. Cuma gününe kadar tüm emeklilerin aylıkları ödenmiş olacak.
HABER TÜRK

0 yorum:

Yorum Gönder