1 Ekim 2012 Pazartesi

İFSAK 54. SEZONUNU 2 EKİM'DE AÇACAK

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, İFSAK'ın Türkiye'de fotoğraf ve sinemanın yaygınlaşması, fotoğraf ve sinema üretiminin artması, yeni fotoğraf ve sinema sanatçılarının yetişmesi, fotoğraf ve sinemanın gereken saygınlığı kazanması için çaba gösterdiği belirtildi.

Seminerler ve atölye çalışmalarının İFSAK'ın en önemli eğitim etkinlikleri arasında yer aldığı ifade edilen açıklamada, derneğin yerli ve yabancı fotoğraf sanatçılarının sergilerine ev sahipliği yaptığı, her ay düzenli olarak fotoğraf ve sinema amatörlerinin yanı sıra kültür-sanat dünyasından tanınmış isimlerin katıldığı söyleşiler, seminerler, saydam/dijital fotoğraf gösterileri ve fotoğraf yarışmaları düzenlediği aktarıldı.
Tüm bu etkinliklerle dolu 54. sezonun, 2 Ekim tarihinde başlayacağı belirtilen açıklamada, sezonun açılışında Avrupa'daki fotoğraf sanatının öncülerinden Stanko Abadzic'in son çalışması olan Paris fotoğraflarını ilk kez İFSAK'ta fotoğrafseverlere sunacağı ve projeyi nasıl gerçekleştirdiğini anlatacağı bildirildi.
Açıklamada, kitabını imzalayacak olan Abadzic'in ayrıca analog ve dijital fotoğrafçılık konusuna değineceği, dünyadaki galerilere ulaşmak konusundaki bilgilerini de paylaşacağı kaydedildi.
CNN TÜRK

0 yorum:

Yorum Gönder