1 Ekim 2012 Pazartesi

ALTIN PORTAKAL'A YURTDIŞI AKINI

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle 6-12 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne yabancı sinemacı akını yaşanıyor.

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, Avrupa, Asya ve Avustralya’yı kapsayan geniş bir coğrafyadan ünlü sinemacıları Antalya’da buluşturuyor. Bu yıl 49’uncusu gerçekleştirilecek festivalin yurt dışı konukları arasında önemli isimler yer alıyor.
Macaristan, Polonya, Hollanda, İran, Filistin, Cezayir, Tunus, Almanya, Fransa, Amerika, Avustralya ve Sırbistan’dan yapımcı, yönetmen ve oyuncular festivalde temsil edilecek ülkeler arasında yer alıyor.
Festivale katılacak olan isimler arasında 1981 yılında Mephisto adlı filmi ile Oscar ödülü kazanan usta Macar yönetmen, aynı zamanda senaryo yazarı ve opera yönetmeni Istvan Szabo, Amelié, Delicatessen gibi ünlü filmlerin baş yapımcısı Marie-Claude Ossard, Jean Pierre Jeunet, Oscar ödüllü çok sayıda filmin yapımcı ve dağıtımcısı, Oscar Akademi üyesi Amerikalı akademisyen Barbara Boyle, Polonyalı film eleştirmeni ve sinema yazarı Barbara Hollender, Rotterdam Medya Fonu Başkanı Jaques van Heijningen, “The Cow” filmi ile Venedik Film Festivali’nde eleştirmenler ödülüne değer görülen İranlı yönetmen Dariush Mehrjui gibi birçok ünlü yönetmen ve oyuncu yer alacak.
HABER X

0 yorum:

Yorum Gönder