18 Eylül 2012 Salı

20 BİN KİTAP 25 KURUŞTAN SATILIYOR

Eskişehir'de "Türkiye kitap okumuyor." tezinin doğru olmadığını kanıtlamak isteyen bir sahaf, 20 bin adet kitabı 25 kuruş ile 5 lira arasında fiyatlandırarak kitapseverlerin beğenisine sundu. Sosyal paylaşım sitesi üzerinden "Tanesi 25 kuruştan kaç kitap alırsınız?" sloganıyla kampanya düzenleyen sahaf, 1 ay boyunca kitapseverlere ucuz kitap hizmeti sunacak. Kampanya ile vatandaşlar, binlerce roman, tarih, felsefe, siyaset, şiir kitapları, nadir bulunan mizah dergileri ile çocuk kitapları, yabancı yayınlar, sözlükler ve ansiklopedileri ucuz fiyata alma imkanı alabiliyor. Fiyatların ucuzlaması halinde insanların daha çok kitap okuyacağını söyleyen sahaf,
böylece kitaba olan ilginin her geçen gün artacağına inandığını söyledi.
Eskişehir'in Tepebaşı ilçesi Kırım Caddesi'nde bulunan Kıraathane Kültür Sanat Evi işletmecisi Murat Şen, Türkiye'de kitabın az okunmadığını, fiyatların pahalı olması nedeniyle vatandaşların kitap alamadığını bunun da kitaplara olan ilginin düşük olmasına yol açtığını belirtiyor. Bu bağlamda bir kitap şenliği düzenleyen Şen, 20 bin adet kitabın fiyatını düşürerek vatandaşın ilgisine sunduğunu ifade etti.
Kıraathane Kültür Sanat Evi bünyesinde bulunan yeni, eski roman, çizgi roman, tarih, felsefe, siyaset, psikoloji, kişisel gelişim, şiir kitapları nadir bulunan mizah dergileri, çocuk kitapları, yabancı yayınlar, sözlükler ve ansiklopedileri 25 ve 50 kuruş ile 1, 3 ve 5 liradan oluşan fiyatlarla satışa sunuluyor. Dükkanın her bir köşesinde alıcılarını bekleyen kitaplar bulunuyor. Türlerine ve fiyatlarına göre ayrılan kitaplar için kitapseverler raflar arasında uzun saatler harcıyor. Etkinliğin ilk gününde Eskişehir halkının büyük bir ilgisiyle karşılaşan sahaf Şen, ucuz kitabın vatandaşın ilgisini çektiğini dile getirdi.
Kitap şenliğinde ayrıca vatandaşların kütüphanelerinde bulunan ve okunmayan kitaplar satın alınarak onlara yeni sahipler bulunması da sağlanıyor. Ansiklopedi ve ders kitapları dışında kitaplar okuyucuların faydalanmadıkları kitapları getirerek ya da evden teslim alınarak satışa sunuluyor.
Etkinliğe katılan vatandaşlar da kitap fiyatlarının ucuz olmasından dolayı memnun olduklarını söyledi. Sosyal paylaşım sitesinden yapılan duyurular çerçevesinde çoğunluğu üniversite öğrencisi çok sayıda vatandaş, ucuz kitap almak için işyerine akın ediyor.
HABER X

0 yorum:

Yorum Gönder