5 Eylül 2012 Çarşamba

RAYLAR ÜZERİNDEKİ MOBİL SARAY "ORIENT EXPRESS" İSTANBULA GELİYOR

Her yıl eylül ayında Paris'ten hareket eden Venice Simplon Orient Express, 5 eylül 2012 Çarşamba günü İstanbul Sirkeci Gar'da mola verecek.

Ankara yapılan yazılı açıklamaya göre, 1883 yılından itibaren hizmet veren ve Agahta Christie'den Alfred Hitchcock'a kadar birçok yazara konu olan Venice Simplon Orient Express treni bu yıl da İstanbul'dan geçiyor. 31 Ağustos 2012 tarihinde Paris'ten hareket eden tren, Viyana, Budapeşte, Sinai, Bükreş ve Varna üzerinden 5 Eylül 2012 Çarşamba günü İstanbul'da olacak. Sirkeci Gar'da Mehter takımının marşlarıyla karşılanacak olan tren, İstanbul'da iki gün kaldıktan sonra 7 Eylül'de hareket edecek ve Venedik'e ulaşacak.
1883 yılında doğan ve uzun yıllardır bir gelenek olan Orient Express, yataklı vagon, 2 salon vagon, 1 bar vagonu, 3 restoran vagonu ve 1 servis vagonu olmak üzere toplam 15 vagondan oluşuyor. Eski Yugoslavya'da meydana gelen olaylar öncesinde ülkemize gelen tren, 1998'den itibaren her yıl düzenli olarak Sirkeci Gar'da mola veriyor. Orient Express Paris'ten çıkıp Venedik ve Trieste üzerinden İstanbul'a ulaşıyor.
HABERLER

0 yorum:

Yorum Gönder